Tavuk Tartismasi Cinayetinde Karar Çikti

Tavuk Tartismasi Cinayetinde Karar Çikti

Kocaeli’de bahçeye giren tavuk sebebiyle iki aile arasinda çikan kavgada bir gencin öldürülmesine iliskin tutuklanan 3 sanigin yargilandigi davanin durusmasinda karar çikti. Oguzhan Ipek’i öldüren 20 yasindaki sanik, olayi kasten yapmadigini belirterek, "Benim artik bir gelecegim yok. Katil, cani veya acimasiz degilim, kasten yapmadim. Karsi taraftan binlerce kez özür diliyorum" dedi. Mahkeme heyeti, haksiz tahrik indirimi de uygulayarak 3 saniga da ayri ayri 15’er yil hapis cezasi verdi.

Izmit’te 8 Ocak 2022’de meydana gelen olayda, Oguzhan Ipek’in (25) tavuklarinin komsusunun bahçesine girmesi sebebiyle iki aile arasinda kavga çikmisti. Oguzhan Ipek’in, abisi Ilyas M. ile kavga ettigini gören Yusuf M.M., Oguzhan Ipek’i biçaklayarak ölümüne sebep olmustu. O gün arkadasinin yaninda olan ve biçagi sakladigi ögrenilen Ömer E.D., Ilyas M. ve Yusuf M.M. tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Olaydan yaklasik 4 ay sonra da saniklarin evi kundaklanmisti.

"Benim tek amacim ailemi korumakti"

Saniklar hakkinda açilan davanin durusmasi Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusma salonunda tutuklu saniklar Ilyas M. (29), Yusuf M.M. (20), Ömer E.D. (21), taraf avukatlari ve aileler hazir bulundu. Savunma yapan Ilyas M., "Olayin oldugu gün polisi ilk arayan kisi benim. Maktul haneme kadar tecavüz ettigi için disari çikmak durumunda kaldim. Sadece kendimi korudum. Kimseye zarar gelmesin diye devletinden yardim istedim, sürekli polisi aradim. Iki taraf için üzgünüm. Kimseye zarar gelmesini istemezdim. Benim tek amacim ailemi korumakti. Tahliye ve beraatimi istiyorum" diye konustu.



"Katil, cani veya acimasiz degilim"

Olayi kasten yapmadigini ifade eden Yusuf M.M., "Ailemi korumak amaciyla biçagi savurdum. Yapabilecegim tek savunma hareketim oydu. Keske polis evimizin önünde kalsaydi bu olay olmazdi. Olay nasil bu asamaya geldi bilmiyorum. Maktul annemi, babami darp etti, beni tehdit etti. Maktul kaçti yine geldi ve abime saldirdi. Biçak olmazsa bu olay olmayacakti. Abimi kurtarmak için biçagi savurdum. Ambulansi ben aradim, müdahale etmeyi bilsem ilk müdahaleyi de yapacaktim. Ablam ve enistem saglikçi, onlarin müdahale etmesine izin verdim. Benim artik bir gelecegim yok. Ben bir can aldim ancak ailemi korumak istedim. Katil, cani veya acimasiz degilim. Kasten yapmadim. Karsi taraftan binlerce kez özür diliyorum" seklinde konustu.



"Olaya karismadim"

Suçsuz oldugunu söyleyen sanik Ömer E.D., "Beraat ve tahliyemi istiyorum. Olaya karismadim, sadece arkadasimin yaninda olmak için olay yerindeydim" ifadelerini kullandi.

"Çocuklarimin babasiz kalmasinin vebalini kim verecek"

Saniklardan sikayetçi olan maktulün esi Semra Ipek, "Geçen celse saniklar çocuklarini göremediklerini söylediler ancak benim çocugum babasi öldügünde 10 aylikti. Evimiz kundaklandi diyorlar, hala ev derdindeler. Çocuklarimin babasiz kalmasinin vebalini kim verecek. Onlar cezaevinde bile olsa birbirlerini görüyor, benim çocuklarim ise sadece mezarina gidebiliyorlar" dedi.



3 saniga da 15 yil hapis

Mahkeme heyeti, sanik Yusuf M.M., Ilyas M. ve Ömer E.D.’ye "kasten öldürme" suçundan haksiz tahrik indirimi de uygulayarak, 15 yil hapis cezasi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile