Tayland Krali Vajiralongkorn Ve Kraliçe Suthida, Dünya Liderlerini Agirladi

Tayland Krali Vajiralongkorn Ve Kraliçe Suthida, Dünya Liderlerini Agirladi

Tayland Krali Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida, Asya Pasifik Ekonomik Isbirligi (APEC) Zirvesi çerçevesinde Tayland’da bulunan dünya liderleriyle kraliyet sarayinda bir araya geldi.

Tayland’in baskenti Bangkok’ta düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik Isbirligi (APEC) Zirvesi dün sona erdi. Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilari, yükselen enflasyon oranlari, iklim degisikligi, küresel gida ve enerji krizinin yani sira bölgesel konularin da ele alindigi zirve kapsaminda birçok dünya lideri de baskent Bangkok’taki Queen Sirikit National Convention Center’da düzenlenen toplantilara katildi.

Tayland Krali Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida, zirvenin tamamlanmasinin ardindan dünya liderlerini kraliyet sarayinda agirladi. Çin Devlet Baskani Xi Jinping, ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Japonya Basbakani Fumio Kishida, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Kanada Basbakani Justin Trudeau, Güney Kore Basbakani Han Duck-soo, Singapur Basbakani Lee Hsien Loong ve Avustralya Basbakani Anthony Albanese, Kral Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida’yi ziyaret eden isimler arasinda yer aldi.

Bangkok sokaklarinda protestolar düzenlenmisti

Dünya liderlerinin bulundugu Bangkok’ta protestocular sokaga inmisti. APEC ve hükümet karsitlari ile çevreci gruplarin sehrin çesitli bölgelerinde düzenledigi eylemlerde polis ve eylemciler arasinda gerginlik yasanmisti. Zirvenin gerçeklestigi cadde sivil trafigine kapatilmis, caddenin her iki tarafina barikatlar kurulmustu.

Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik gelismeyi ilerletmek için kurulan ve 21 ülkenin üye oldugu APEC, dünya nüfusunun yüzde 38’ini, dünyanin toplam gayrisafi yurt içi hasilasinin yüzde 62’sini ve küresel ticaretin yüzde 48’ini olusturuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile