Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Chen'den Vali Çomaktekin'e Ziyaret

AMASYA - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Dr. James Chen ve eşini makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çomaktekin, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Chen ve eşi Maria Peng'e Amasya hakkında bilgi verdi. Amasya'nın çok özel bir kent olduğunu belirten Çomaktekin, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine dikkati çekti.

Ziyaretin Türkiye, Tayvan ve Amasya arasındaki dostluk bağını güçlendireceğine inandığını ifade eden Çomaktekin, "Bu gezi dolayısıyla Türkler ile Tayvanlılar arasında bir kültürel, sevgi ve dostluk bağının kurulmuş olması bizim için çok anlamlı. Bu ziyaret dostluk bağlarının oluşmasında vesile olacaktır. Birbirimizi daha çok ziyaret etmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Chen ise Amasya'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Vali Çomaktekin ile aynı duyguları paylaştıklarını söyledi.

Eğitim ve turizm konuları başta olmak üzere karşılıklı ziyaretleri atırmak istediklerini belirten Chen, "Eğitime özellikle vurgu yapmamın sebebi, Amasya tarihi bir şehir. Çok derin bir kültürü ve tarihi var. Bu nedenle insanların daha çok Türk kültürünü ve Amasya'yı tanımalarını istiyoruz. Amasya'da çok kaliteli kiraz ve elma yetişiyor. Ülkemizde elma ve kiraz yetişmediği için sürekli dışardan ithal etmek zorunda kalıyoruz. Amerika'dan, İngiltere'den ve Japonya'dan. Karşılıklı birbirimizi daha çok tanıdıktan sonra meyve ihracatının daha artmasını istiyoruz" diye konuştu.



Chen, Tayvanlıların Türkiye'de en çok Safranbolu'ya gittiğini ifade ederek, ''Biz istiyoruz ki Amasya'ya en çok gelen turist Tayvan'dan olsun"dedi.

Vali Çomaktekin'in bu isteğe "İnşallah" diyerek katılmasının ardından Chen"in "İnşallah" diye cevap vermesi gülüşmelere neden oldu.

Vali Çomaktekin, ziyaretin anısına Chen'e içinde Amasya motiflerinin bulunduğu çini hediye etti. Ziyarette Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya da hazır bulundu.

Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Chen ve eşi Maria Peng daha sonra sırasıyla Amasya Belediye Başkanvekili Mehmet Ünek, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile Amasya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç'ı makamında ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile