Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Malatya Belediye Başkanı Çakır'ı Ziyaret Etti

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Malatya'daki 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na katılmak üzere kente gelen Tayvan Ankara Büyükelçisi Chen, eşiyle Malatya Belediye Başkanı Çakır'la makamında görüştü.

Kente ilk kez geldiğini söyleyen Chen, Malatya'dan çok etkilendiklerini dile getirdi. Malatya'nın bir atılım halinde olduğunu ifade eden Chen, ''Ekonominin canlanması için fuarlar çok önemli. Yerel ekonominin canlanması için Valinin, sizlerin ve TSO'nun çabaları kayda değer bir seviyede. Ekonominizden, kültürünüz ve tarihinizden gerçekten etkilendik. Gelecekte Malatya ile Tayvan'ın işbirliği yapmasını ümit ediyorum. İnsanlarımızın bu bölgeye gelmesi konusunda teşvikte bulunacağız. Bizim halkımızın ve insanımızın dikkatini çekecek tarihsel ve kültürel özellikleriz bulunmakta'' diye konuştu.

Tayvan'ın Büyükelçisi ve eşini Malatya'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çakır da ülkelerin birbirlerini tanımalarının önemine işaret ederek, ''Arzu ediyorum hem ticari hem turizm anlamında Tayvan'la ilişkilerimiz daha ileri noktaya gidecektir. Tayvan'la yatırım ve turizm amaçlı ziyaretlerin artmasını temenni ediyorum'' dedi.

Malatya Belediye Başkanı Çakır, Chen'e kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayıncı: Tuba Karahan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile