Tayvanlıların Safranbolu İlgisi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen yabancı turistlerin başını Tayvanlılar çekiyor.

Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 18, 19 ve, 20| yüzyıllarda inşa edilen ve aslı bozulmadan korunan Safranbolu konakları, yerli turistler kadar yabancı turistlerinde ilgi odağı haline geldi. Mimari plan olmadan yapılmasına karşı birbirinin manzarasını kapatmayan konakların yanı sıra Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin doyumsuz manzaralar oluşturduğu Safranbolu'ya yılın 8 ayında 23 bin 100 yabancı turist geldi.

Geleneksel Türk evlerinden dönüştürülen otel ve pansiyonlarda konaklamayı tercih eden yabacı turistler, en çok Tayvan'dan geliyor. Yılın 8 ayında ilçeye 8 bin 50 Tayvanlı gelduğu, bunu 3 bin kişiyle Alman, 2 bin 700 kişiyle de Japon turistlerin takip ettiği bildirildi.

64 ülkeden turistin geldiği ilçeye geçen yıl ise 38 bin 681 yabancı turist geldiği, yine 9 bin 14 kişiyle Tayvan'ın ilk sırayı aldığı belirtildi.

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orijinal haliyle korunan eserlerin Safranbolu'yu açık hava müzesi haline getirdiğini, turistlerin tarihi mirasın içinde adeta zamanda yolculuk yaptığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile