TBMM Balikçilik Ve Su Ürünleri Arastirma Komisyonu'ndan Karadeniz'de Inceleme

TBMM Balikçilik Ve Su Ürünleri Arastirma Komisyonu'ndan Karadeniz'de Inceleme

Balikçilik ve su ürünleri sektöründe yasanan sorunlarin arastirmak için kurulan TBMM Balikçilik ve Su Ürünleri Arastirma Komisyonu, Karadeniz Bölgesi’nde problemlerin çözülmesi için incelemelerde bulunarak sektör temsilcileriyle bir araya geliyor.

Balikçilik ve su ürünleri sektöründe yasanan sorunlarin arastirilarak alinmasi gereken tedbirlerin belirlenmesi amaciyla 17 Ekim tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Arastirma Komisyonu, balikçilik ve su ürünleri ile ilgili faaliyetleri yerinde incelemek, sektör temsilcileri ile istisarelerde bulunmak ve yasanan sorunlari tespit etmek amaciyla Karadeniz Bölgesi’nde incelemelerde bulunuyor. Ilk olarak Kastamonu ve sirasiyla Sinop, Samsun ilinde çalismalarini gerçeklestiren komisyon, Ordu Altinordu ilçesi Kumbasi Su Ürünleri Kooperatifi’nde balikçilar ile bir araya geldi. AK Parti Istanbul Milletvekili Ismail Emrah Karayel’in baskanligini yaptigi ve toplam 21 milletvekilinden olusan komisyon, uzmanlarla birlikte, liman baskani ve balikçilarin taleplerini dinledi, balikçilik ve su ürünleri sektörünün problemleri ile ilgili istisarelerde bulunuldu.

“Bu zamana kadar olan ve bundan sonraki süreç için yol haritasi çizmek istiyoruz”

Komisyon Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Ismail Emrah Karayel, programda yaptigi konusmada, “Karadeniz Bölgesi’nde 4 günlük bir program kapsaminda Kastamonu ilinden basladigimiz çalismalarimiza Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon seklinde devam ediyoruz. Illerimizde sektör temsilcilerimiz, küçük ve büyük ölçekli avcilarimiz, paydaslar, üreticiler gibi tüm temsilcilerimiz ile bir araya geliyoruz. Komisyonumuzda, burada istisare yaparak hazirladigimiz raporlari bu zamana kadar olan ve bundan sonraki süreç için yol haritasi çizmek istiyoruz. Bu çalismalarimiz çerçevesinde sadece sektör temsilcileri ile degil, isin akademik tarafini da görüsüyoruz. Burada ifade edilecek olan tüm hususlar Meclis’te tutanak altina alinip, Meclis tutanaklarina giriyor. Dolayisi ile hem bugünün, hem de geçmisten bu zamana kadar sürecin fotografi da yazili olarak çekilmis oluyor” diye konustu.



“Türkiye’de kisi basi balik tüketimi 6-7 kilogram, bunu arttirmak istiyoruz”

Su ürünlerinin önemine deginen ve Türkiye’deki kisi basi yillik balik tüketimini arttirmak için çabaladiklarini kaydeden Karayel, “Su ürünleri sektörü istihdami, ortaya koydugu katma deger, ihracat büyüklügü, ortaya çikarttigi vergi gelirleri itibariyle son derece önemli. Öbür tarafta gida güvenligi açisindan da son derece önemli. Su ürünleri çok zengin ve çok önemli ayni zamanda da ekonomik bir protein kaynagi. Saglikli nesiller için de tüketilmesi son derece önemli. Bilindigi üzere Türkiye ‘de kisi basina düsen yillik balik tüketimi 6-7 kilogram kadar. Dolayisiyla bunun arttirilmasi için çabalar da yine bu raporlarda yer alacak. Toplantimizda balikçi barinaklari ve limanlar gibi genel hususlar da yer alacak” ifadelerine yer verdi.

Toplantida sektör temsilcilerinin talep ve önerileri de dinlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile