TBMM Başkanı Cemil Çiçek:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Mutabakat metninde terör örgütüne katılmış herkese yasalarda tanınan imkanlardan yaralanarak silahlarını bırakmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Bu anayasayı yapan insanları yargılıyorsunuz. Yargılandığınız insanların yaptığı anayasa ile yürüyemezsiniz" diye konuştu.

Kamuoyunda tartışılmak üzere 11 maddelik ''Teröre Karşı Ulusal Mutabakat'' önerisinde bulunan Çiçek, ''Terörle mücadelede etkin ve kalıcı başarının sağlanmasında ulusal bir mutabakat ortamının tesisi büyük önem taşımaktadır'' dedi.

Çiçek, mutabakat metninde terör örgütüne katılmış herkese yasalarda tanınan imkanlardan yararlanarak silahlarını bırakmaları çağrısında bulunduklarını belirterek, "Hepimiz bir araya gelip konuşabilmeliyiz. Konuşamazsak bu meseleyi nasıl çözeceğiz" ifadesini kullandı.

Çiçek, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili, "Bu konu zaman zaman tartışılmıştır. Ama iş uygulamaya gelince dışarıdaki söylemler, içerdeki eylem farklı olmuştur” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, partilerin biraraya getirilmesiyle ilgili olarak da, "Kendi kendinize gelin güvey olmanın bir anlamı yok. Ama bize bir görev düşerse her zaman hazırız" diye konuştu.

PKK-BDP kucaklaşmasına ilişkin de Çiçek, "Hiç doğru bulmuyorum. Milletvekilleri olması gereken yerde olmalı. Bu tip görüntüler yaşamayı zorlaştırır .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile