TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklama Yaptı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklama Yaptı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Kazakistan'ın elde ettiği başarılardan, kaydedilen gelişmelerden en az sizler kadar biz de Anadolu'daki kardeşleriniz de büyük gurur duyuyor'' dedi.

Çiçek, Astana Valisi Imangali Tasmagambetov'u kabul etti. Kabulde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de hazır bulundu.

Melih Gökçek'i kastederek, ''Değerli başkanımız, Astana sevdalısı bir başkandır'' diyen Çiçek, Astana'nın Başkent oluşunun 10. yıldönümüne Gökçek'le birlikte gittiklerini söyledi.

Çiçek, ''Burası aynı zamanda sizin de başkentinizdir'' dedi.

Çiçek, iki ülkenin, ortak tarihi ve kültürü paylaşan, aynı dili konuşan ''bir millet, iki ayrı devlet'' olduğunu kaydetti.

Görüşmeyi kardeşler arasındaki buluşma olarak değerlendiren Çiçek, şöyle konuştu:

''Sayın Nazarbayev sizin sadece Cumhurbaşkanınız değil, Türk dünyasının seçkin bir lideridir. Onun liderliğinde, Kazakistan'ın bağımsızlığı kazandıktan sonraki gelişmesini, o günden beri siyasette olan birisi olarak yakından takip ediyorum. Elde ettiğiniz başarılardan, kaydedilen gelişmelerden en az sizler kadar biz de Anadolu'daki kardeşleriniz de büyük bir gurur duyuyor. Aramızda çok örnek bir ilişki var, bu, kardeşçe bir ilişkidir ve her seviyede memnuniyet verici istikamette seyrediyor.''

Çiçek, bu ayın sonunda Kazakistan'ı ziyaret edeceğini ifade ederek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in de Ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Bu ziyaretlerin ilişkilerin düzeyini gösterdiğini dile getiren Çiçek, iki ülke arasında ekonomik, siyasi, ticari ve kültürel ilişkiler olduğunu kaydetti.

Tasmagambetov da sıcak misafirperverlik ile karşılandıkları için teşekkür etti.

Türkiye'nin, bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kazakistan'ı ilk tanıyan ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Tasmagambetov, Türkiye'nin, o günden beri Kazakistan'ın kalkınması için desteklerine devam ettiğini söyledi.

Kabul, daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Coşkun Ergül

Yayıncı: Sefa Salantur
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile