Tbmm Başkanı Çiçek Ankara Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2012 yılı sonuna kadar anayasa çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini anlatarak, "Anayasa yazmıyoruz, anayasa yapıyoruz.

Anayasa yazsaydık kapalı kapılar ardında bir metin hazırlar, kamuoyuna onları sunardık" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile anayasa çalışmalarını görüşmek için kahvaltıda bir araya geldi. Sabit Osman Avcı Sosyal Tesisleri`nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri de hazır bulundu. Çiçek, 19 Ekim 2011 tarihinde komisyonun çalışmalara başladığını anlatarak, Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nda her siyasi partiden toplam 12 üye bulunduğunu ifade etti. Çiçek, anayasa komisyonuna katkı sağlayacak her kurum ve kuruluşun görüşünü aldıklarınıbelirterek, "2012 yılında bitirilecek çalışma 4 etaptan oluşuyor. İlkelerin belirlenmesi, anayasa metninin hazırlanması, taslak metninin kamuoyuna tasarı haline getirilip TBMM`ye sunmak ve yasalaşması. Şu anda çalışmaları alt komisyon aracılığı ile topluyoruz. Bugüne kadar 165 üniversite, 78 il barosu, 60 parti, 18 belediyeler birliği, 7 yüksek mahkeme, 6 muhtarlar birliği, 4 işçi sendikası, RTÜK ve birçok kurumla anayasa konusunda posta yoluyla yazışmalar başladı" diye konuştu.

Çiçek, bugüne kadar anayasa çalışmaları konusunda 25 toplantı yapıldığını anlatarak, LDP, HSP, SDP, Yeşiller Partisi, BCP, Kamu-Sen, Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye Diyanet Vakfı, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, vakıflar ve 25 kurum ve kuruluşun görüşünü aldıklarını anlatarak, her kesimin görüşünü almaya gayret ettiklerini ifade etti. TBMM Başkanı Çiçek, anayasa çalışmaları konusunda medyaya büyük işler düştüğünü ifade ederek, medyanın bu konuda olumlu görüş vermesi gerektiğinin altınıçizdi. Anayasa çalışmalarıyla kendilerine getirilen görüşlerin TBMM`de arşivlendiğini söyleyen Çiçek, şunları kaydetti: "Anayasa yapımında milletvekillerinin fikirlerinin ciddi katkısı olacak. Anayasa yazmıyoruz, anayasa yapıyoruz. Anayasa yazsaydık kapalı kapılar ardında bir metin hazırlar, onları sunardık. Artık Ankara ve İstanbul`da platform kurmak yeterli olmaz. Türkiye`nin her yerinde ayrı ayrı toplantılar düzenlememiz gerekiyor. Pazartesiden sonra çatı kuruluşları bilgilendirmek, bu süreçteki beklentilerini almak için ziyaret etmiş olacağız. 2012 yılı sonuna kadar anayasa çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz.Yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile