TBMM Baskani Kurtulmus, Çekya Disisleri Bakani Lipavsky Ile Görüstü

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, "Maalesef 3. Dünya Savasi baslama potansiyeli göstermektedir. Bir an evvel tansiyonun düsürülmesi Avrupa halklarinin yararinadir" dedi.

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Çekya Disisleri Bakani Jan Lipavsky ile makaminda görüstü. Kurtulmus, dostane iliskilerin daha da ileri gidecegine inandigini belirterek, "Her iki ülkenin çalisma zemininin gelismekte oldugunu görüyoruz. Içinden geçmekte oldugumuz dönemin ne kadar zor oldugunu biliyoruz. Dünyanin birçok bölgesinde derin, güçlü çatismalar güç mücadelelerinin oldugu süreçteyiz" ifadelerini kullandi.

Kurtulmus, Rusya-Ukrayna Savasi’nin bati ile savasa dönme riskinin oldugunu söyleyerek, "Hatta simdilerde de konusuluyor. Maalesef 3. Dünya Savasi baslama potansiyeli göstermektedir. Bir an evvel tansiyonun düsürülmesi Avrupa halklarinin yararinadir" dedi.

Çekya Disisleri Bakani Jan Lipavsky, Rusya-Ukrayna Savasi’na iliskin olarak, "Çek Cumhuriyeti Rusya’yi Avrupa Atlantik için tehdit olarak görüyor. Ukrayna sadece kendi güvenligi için degil, bizim güvenligimiz için de savasiyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile