Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kayser‘de 3 çocuğun öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezasıyla ilgili olarak, "İdamın yeniden getirilmesi keyfiyetini biraz zor görüyorum. Her ne kadar vicdanlarımız bu konuda farklı şeyler söylese de" dedi.

Şahin, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen‘i kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Kayseri‘de 3 çocuğun vahşice öldürülmesinin ardından sazı çevrelerin dillendirdiği idam cezasının geri getirilmesine ilişkin soru üzerine Şahin, "İnsan olarak vahşice işlenen bu cinayetler karşısında failleri yaşamamalı diye insanın içinden geçiyor. Ancak Türkiye bilindiği yakın bir tarihte yasalarından idamı kaldırdı. İdamın yeniden getirilmesi keyfiyetini biraz zor görüyorum. Her ne kadar

vicdanlarımız bu konuda farklı şeyler söylese de" diye konuştu.

Hükümetin kanun hükmünde kararname ile bakanlık sayısının düşürülmesine ilişkin düşüncesinin ne olduğunu sorulması üzerine Şahin, "Şimdi siz yasama organının başkanına yürütme organı ile ilgili bir soru soruyorsunuz. Parlamentoya gelir, Meclisimiz onu değerlendirir" yanıtını verdi.

Hükümetin kanun hükmünde kararname çıkarılmasıyla TBMM‘nin yetkisini alacağına ilişkin eleştirilenin anımsatılması üzerine Şahin, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz hükümetlere KHK çıkarma yetkisini anayasa vermiştir. Anayasa‘nın ilgili maddesinde bunu sınırları çizilmiştir. Dolayısıyla henüz tasarı yeni Meclis Başkanlığı‘na geldi dün akşam ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyon bunu elbette değerlendirecektir: Henüz gerçekleşmiş bir yasal düzenleme yoktur. Anayasa açısından komisyon mutlaka bunu değerlendirecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile