TBMM Baskani Mustafa Sentop Açiklamasi 'Tayyip Erdogan Düsmanligi Türkiye Düsmanligidir'

TBMM Baskani Mustafa Sentop Açiklamasi 'Tayyip Erdogan Düsmanligi Türkiye Düsmanligidir'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Tayyip Erdogan karsitligi, Tayyip Erdogan’in sahsina degil Tayyip Erdogan’in ortaya çikarttigi bu Türkiye tablosuna, bu Türkiye resminedir. Dolayisiyla bu düsmanlik, Tayyip Erdogan düsmanligi Türkiye düsmanligidir" dedi.

Bayrampasa Belediyesi tarafindan düzenlenen Rumeli Balkan Gönül Kardesligi Bulusma programina TBMM Baskani Mustafa Sentop, Balkan ülkelerinden gelen bakan ve milletvekilleri, Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, sivil toplum kuruluslari yetkilileri ve vatandaslar katildi.



“Önemli olan Tayyip Erdogan’a karsi olanlarin oyunu toplamak ve Tayyip Erdogan’i indirmek, düsürmek”

Seçimlerde Cumhurbaskani Erdogan’i indirmek isteyenlerin oldugunu söyleyen TBMM Baskani Mustafa Sentop, “Seçimin özü nedir? Tayyip Erdogan devam etsin diyenlerle, hayir Tayyip Erdogan devam etmesin. Tayyip Erdogan’i indirelim, düsürelim diyenler arasindadir. Kendileri de söylüyorlar ya ’terlik olsa oy veririz’ diyorlar. Yani terlik olmus baska bir sey olmus, kim olmus? Lazim degil, önemli degil. Karsi tarafin adayi önemli degil. Kendileri de söylüyorlar bunu. Önemli olan Tayyip Erdogan’a karsi olanlarin oyunu toplamak ve Tayyip Erdogan’i indirmek, düsünmek. Iste bütün bu anlattigim tabloyu dikkate alirsaniz tarihin çok nadir dönemlerinde bir insanin gelecegi, bir ülkenin, bir toplumun, bir devletin gelecegi ayni hale gelmistir” dedi.



“Tayyip Erdogan’in gelecegi, Türkiye’nin gelecegi, aynidir”

Tayyip Erdogan’in gelecegi ile Türkiye’nin geleceginin ayni oldugunu söyleyen Sentop, “Tayyip Erdogan’in gelecegi ile, Türkiye’nin gelecegi, aynidir. Tayyip Erdogan karsitligi, Tayyip Erdogan’in sahsina degil Tayyip Erdogan’in ortaya çikarttigi bu Türkiye tablosuna, bu Türkiye resminedir. Dolayisiyla bu düsmanlik, Tayyip Erdogan düsmanligi Türkiye düsmanligidir. Siz simdi Türkiye’ye Tayyip Erdogan’a, AK Parti’ye destek vermek için geldiniz. Bazi insanlar da kendilerini hiç alakadar etmedigi halde bazi gruplar, bazi devletler, bazi kurumlar Tayyip Erdogan’i devirmek lazim diye çalisma içerisindeler. Bazi dergiler var dünyada meshur. Hani biz vesayetten bahsediyorduk ya bu vesayet. Biz Türkiye içindeki vesayetten bahsediyoruz. Bir de küresel vesayet var dünyada. Bazilari gizli sakli oluyor, bazilari bunlarin gibi açikça aliniyor” seklinde konustu.



“Dergiler, kapak yapiyorlar”

Avrupa ülkelerindeki dergilerde Cumhurbaskani Erdogan’i dergilere kapak yaparak karalama çalismalarina girdigini söyleyen Sentop, “Bir dergi var, bu dergi ocak ayinda bir kapak yapti. ’2023 seçimi en önemli seçimi’ dedi, Türkiye seçimleri için. Simdi o yetmedi yeni bir kapak yapti. Tayyip Erdogan’in indirilmesi gerekir diye. O yetmemis bugün twitter hesabinda onu paylasmis. Tayyip Erdogan’a karsi bir ifadeyi koymus oraya. Fransa’da dergiler, kapak yapiyorlar. Almanya’da bir dergide kapak yapti. Çok enteresan, iste az önce söyledigim Tayyip Erdogan, Tayyip Erdogan degil, Tayyip Erdogan. Türkiye’de dedim ya bir koltuk var. Orada oturuyor. Koltuk iste bazi yerleri çatlamis, kirilmis koltugun. Yani düsecek falan demek istiyor. Tayyip Erdogan’in oturdugu yerin tam basinin üstünde bir hilal var. Koltugun hilali, hilali de kirilmis. Mesele Tayyip Erdogan’i koltugunu kirip, Tayyip Erdogan’i indirmek degil, mesela hilali kirmak. Hilali kirmak, onu sökmek. Su anda öyle bir tabloyla karsi karsiya Türkiye” ifadelerini kullandi.

“12 ekonomi kurmayi demek kurmay yok demektir”

12 ekonomi kurmayini elestiren Baskan Sentop, “Geçen ekonomi kurmaylari toplanmis. 12 kisi saydim ben. 12 tane ekonomi kurmayi var. 12 ekonomi kurmayi demek kurmay yok demektir. Yani on iki kisi kurmay olur mu? Bir kisi olur, iki kisi olur nihayetinde isin basinda. Netice itibariyla buradaki mesele bir sey yapmak olmadigi için bir seyi yikmak, bir seyi devirmek, bozmak oldugu için kurmaya gerek yok. Bir sey üzerinde anlasmaya gerek yok. Sadece rahatsiz olanlarin oyunu bozmak istemesi hedef bu. Milletimizin buna müsaade etmeyecegine inaniyoruz” cümlelerini kullandi.

“Onlarin maksadi Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletini kurmak”

Seçimin önemine deginen Baskan Sentop, “Tayyip Erdogan’in karsisinda kim olursa ona destek verecekler, vereceklerini söylüyorlar. Hani bahsediliyor: hapisten çikacakmis. Onlar da konusulmus olabilir. Esas mesele su ve bu seçimlerin temel meselesi o. Türkiye’nin kusatilmasiyla ilgili. Esas anlasilan nokta ancak su olabilir. Bu karari o teröristler, onlarin sözde liderleri falan veremez. Bu karari o terör örgütünü bir masa olarak Türkiye’ye karsi kullananlar verir. Onlarin maksadi Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletini kurmak istiyorlar. O senaryodan geciktiler, biz geciktirdik. Simdi bekledikleri su: Bir kere Türkiye Suriye’deki operasyonlari da durdursun ve oradan çekilisin tasi harekattan durdurulsun. Bir daha da sinir ötesi operasyon ihtiyaç da olsa, gerekli de olsa yapilmasin. Nitekim bunun sinyalini aldik. Askerlerimiz sinir ötesinde görev süreleri dolmus. Mecliste bir oylama yapiyoruz. Terör örgütüyle baglantili olan siyasetçiler oy vermiyorlar. Su anki Cumhurbaskani adayinin partisi de destek vermedi. Yani yeni bir tezkere degil buraya dikkat çekelim. Bizim zaten askerlerimiz orada. O gün bu destek ilgili karar çikmamis olsaydi askerlerimiz uluslararasi hukuka göre haksiz bir sekilde o bölgede kalmis olacaklardi. Buna ragmen destek verilmedi. Simdi benim kanaatim bu, beklenen budur. Türkiye o bölgeyi bosaltsin” ifadelerini kullandi.

“Orada bir bosluk olusturmaya çalisiyorlar”

Suriye’nin kuzeyinde bosluk olusturulmaya çalisildigini söyleyen Baskan Sentop, “Teröristlerin buradaki faaliyetine müsaade etme. Sen bunu yaparsan biz niye ugrasalim, niye gelelim oraya? Sen bunu yapamadigin için o bölge kontrolü saglayamadigin için teröristlerin orada cirit atmasina engel olamadigin için biz bunu yapiyoruz. Sen yapacaksan biz niye ugrasalim? Biz çikar, geliriz. Mesele orada bir bosluk olusturmaya çalisiyorlar. O boslugu da bir terör devletiyle, Türkiye’yi kusatmak için terör devleti kurmak suretiyle ugrasiyorlar. Biz bu plani bozduk, yaptigimizi sinir ötesi harekatlarla. Simdi, buradan vazgeçin diyecekler. Ona göre destek veriyorlar. Eger bundan vazgeçilirse bir iki sene içerisinde orada bir terör devleti olusturmak istiyorlar. Zaten o siyasi temsilciler ne diyorlar? Suriye’de oldugu gibi biz Türkiye’de de bunu istiyoruz diyorlar. Mesele Suriye’de Türkiye’yi kusatacak o alani siyasi bir terör devleti, bir siyasi yapiyla bir terör devleti olusturmak için harcayacak. Temel mesele bu. Bu seçimlerin en temel konusu bu. Yoksa Türkiye’de kim seçilmis bu ekonomistin ne ilgilendirir? Fransizlari ne ilgilendirir? Almanlari ne ilgilendirir? Iste Amerika’daki kuruluslari ne ilgilendirir. Ve bunun için ilgilendiriyor. Kendi planlari var. Türkiye bu plani bozdu. Tayyip Erdogan bozdu” dedi.

Programin ardindan TBMM Baskani Mustafa Sentop, Balkan ülkelerinden gelen bakan ve milletvekilleri ile fotograf çekimi gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile