TBMM Baskani Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye'nin Kibris'tan Vazgeçmesi Asla Düsünülemez'

TBMM Baskani Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye'nin Kibris'tan Vazgeçmesi Asla Düsünülemez'

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, “Türkiye’nin Dogu Akdeniz’de fiziki bir ada olan, fizik bir üs olan Kibris’tan vazgeçmesi asla düsünülemez. Bundan sonra da düsünülemeyecektir. Dolayisiyla Kibris Türk Devleti’nin varligi kiyamete kadar devam edecektir. Sartlar ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey Kibris Türk halkini hiçbir yerde hiçbir zaman yalniz birakmayacaktir” dedi.

Istanbul Üniversitesi’nde Cihannüma Dergisi ve Istanbul Üniversitesi ortakliginda “Kibris Baris Harekati’nin 50. Yilinda Uluslararasi Kibris Sempozyumu” düzenlendi.

Programa Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Cihannüma Dernegi Genel Baskani Riza Yorulmaz ve çok sayida davetli katildi.



“Kibris Türk Devleti’nin varligi kiyamete kadar devam edecektir”

Programda konusan TBMM Baskani Numan Kurtulmus, “Dogu Akdeniz’de söyle bir baktiginiz zaman herhalde dünyanin bütün büyük devletlerinin Dogu Akdeniz’de fiziki ve fiili varligi söz konusudur. Herkes bir sekilde Dogu Akdeniz’de olabilmek için can atmaktadir. Çünkü dünyada egemenlik elde edebilmek için Dogu Akdeniz’in fevkalade önemli geçis noktalarindan birisi oldugunu herkes biliyor. Burada Türkiye’nin Dogu Akdeniz’de fiziki bir ada olan, fizik bir üs olan Kibris’tan vazgeçmesi de asla düsünülemez. Bundan sonra da düsünülemeyecektir. Dolayisiyla Kibris Türk Devleti’nin varligi insallah kiyamete kadar devam edecektir” dedi.



“Kibris Baris Harekati sadece bir askeri basari degildir”

Harekâtin önemine deginen TBMM Baskani Numan Kurtulmus, “Dublin’deki Avrupa Parlamento Baskanlari Toplantisinda orada Güney Kibris Rum yönetiminin parlamento baskani ’Kibris’ta isgalci ve Kibris Devleti’ni ortadan kaldiran Türkler’ diye bir cümle kullandi. Sonra sira bana geldi. Orada da ifade ettim ‘Evet Kibris’ta bir isgalci vardir, o isgalci Türk tarafi degil Kibris Devleti’ni ortadan kaldiran Rum tarafidir, Rum kesimidir’ Kibris Baris Harekati sadece bir askeri basari degildir. Askeri basari olmasinin üstünde ve ötesinde Kibris Baris Harekati hem Kibrisli Türklerin hem Türkiye’deki yasayan Türklerin, Türkiye Türklerinin özgürlük ve onur mücadelesidir" seklinde konustu.



“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey Kibris Türk halkini hiçbir yerde hiçbir zaman yalniz birakmayacaktir.”

Türkiye’nin hiçbir zaman Kibris’i yalniz birakmayacagini ifade eden TBMM Baskani Numan Kurtulmus, “Eger Kibris’taki o olaylara sessiz kalinsaydi, böyle bir hareket olmasaydi, sadece Kibris Türkleri iskence ve zulüm altinda birakilmis olmayacak ayni zamanda topyekün Türkiye Cumhuriyeti Devleti sinirlari içinde yasayan biz Türkler de onurumuzu haysiyetimizi kaybedecektik. Dolayisiyla bu Baris Harekâti ayni zamanda Türkiye Türklerinin haysiyet mücadelesidir. Bu harekat sadece bir askeri bir basari degil ayni zamanda uluslararasi alanda bütün zorluklara ragmen basariyla kazanilmis olan bir zaferdir. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluslariyla tam manasiyla tesekkül etmis bir devlettir. Bundan sonra da kiyamete kadar yasayacaktir. Öncelikle bir kere daha buradan, Istanbul Üniversitesi’nden ilan ediyoruz ki, sartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey Kibris Türk halkini hiçbir yerde hiçbir zaman yalniz birakmayacaktir” ifadelerini kullandi.

“Hepimiz büyük bir basariya imza attik”

Baris Harekati’nda büyük bir basariya imza atildigini söyleyen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Kibris Baris Harekati’nin 50. Yilini kutlarken, gerçekten Dogu Akdeniz’de Türk devletinin ortaya çikmasi ile her türlü esarete, her türlü tahakküme, her türlü saldiriya ragmen, büyük bir basari öyküsünü, bu destani birlikte yazdigimizi da Istanbul Üniversitesi gibi önemli bir irfan kurumunda beyan etmek istiyorum. Hepimiz büyük bir basariya imza attik ve netice itibariyle su anda Dogu Akdeniz’de KKTC, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’yle is birligi içerisinde, gerek havada, gerek denizde gerek karada” diye konustu.



“ENOSIS’e kapilarimizi açik birakacak, Avrupa Birligi çerçevesinde bir anlasmayi her zaman reddedecegimizi belirtiriz”

Avrupa Birligi’nin sunacagi anlasmalari reddedeceklerini söyleyen Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Ancak uluslararasi toplum, bizlere, gerçekten insan haklari ihlalini sonuna kadar, hala daha yapmak suretiyle, bizleri ambargo ve izolasyonlarla bir bakima diz çökertmeye çalisiyorlar. Çünkü artik bu çagda seyahat özgürlügü, ticaret hatta sporda bile ambargolarin uygulanmasi onlarin ne kadar hüsnü niyetsiz, ne kadar samimiyetten uzak oldugunu gösterir. Biz, ENOSIS’e kapilarimizi açik birakacak, Avrupa Birligi çerçevesinde bir anlasmayi her zaman reddedecegimizi belirtiriz. Çünkü bizim kurumsal ve konjektürel varligimiz, Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte bu yolu yürümemizden geçer, her zaman oldugu gibi. Onun için bu dava, müsterek bir milli davadir” cümlelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile