TBMM Başkanı Şahin: Kamuoyunun tasvip etmediği ifadeleri kullanmak bir parlamentere yakışmaz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te dün yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Şahin, kamuoyunun tasvip etmediği ifadelerini kullanmanın bir parlame

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te dün yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Şahin, kamuoyunun tasvip etmediği ifadelerini kullanmanın bir parlamentere asla yakışmayacağını belertti.

Başkan Şahin, Ürdün Senatosu Başkanı Tahir El Masri ile görüşmesi sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şahin bir gazetecinin, ''Dünkü gensoru görüşmeleri sırasında istenmeyen görüntüler yaşandı, istenmeyen sözler söylendi. Bir uyarınız olacak mı?'' yönündeki sorusu üzerine, hangi partiye mensup olursa olsun, 'milletvekillerinin uyarıya, ihtiyaç duymamalarını dilediğini ifade etti. Şahin, milletvekillerinin halkın arasından 550 kişi arasına girerek seçildiklerine işaret ederek, "Yadırganan, kamuoyunun tasvip etmediği ifadeleri kullanmak hiç kimseye olduğu gibi bir parlamentere asla yakışmaz. Arkadaşlarımızın içtüzük kuralları içinde birbirlerine hitap etmelerini dilerim. Çünkü kaba ve yaralayıcı söz söylemek İç tüzüğümüzde yasaklanmıştır. Buna azami uymaları gerekir. Çünkü her bir milletvekili arkadaşım sadece seçildiği bölgedeki seçmenlerin değil tüm Türkiye'nin temsilcisidir. Bu anlayışla görevlerimizi yapmaya özen göstermeliyiz.'' dedi.

Şahin, ''Daha önce uçtüzük kurallarını işleteceğinizi söylemiştiniz. Bu yönde bir karar aldınız mı?'' sorusuna, çok üzüntü de duysa bir iki kez içtüzüğü işletmek durumunda kaldığını belirterek, dünkü tartışmayla ilgili olarak da içtüzüğü işletip işletememenin birleşimi yöneten başkanvekilinin takdirinde olduğunu belirtmekle yetindi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile