TBMM Başkanı Şahin: Kişi hangi kıyafetle kendini rahat hissediyorsa bırakın o rahatlık içinde olsun

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bir insan kendini hangi kılık kıyafet içinde rahat hissediyorsa, bırakın o rahatlık içinde olsun." dedi. İktidar ve mu

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bir insan kendini hangi kılık kıyafet içinde rahat hissediyorsa, bırakın o rahatlık içinde olsun." dedi. İktidar ve muhalefetin sorunun çözümü noktasında hemfikir olduğuna dikkat çeken Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan bu konuyla ilgili çok samimi açıklamalar yaptılar. 'Bu sorunu çözelim' dediler. Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili herhalde bir yol belirleyeceklerdir." şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Turgut Özal Üniversitesi'nin açılış töreni sonrasında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı. "Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili oğlunun iddiaları var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Şahin, iddialar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir soruşturma başlattığını hatırlattı. Bu iddiaların bağımsız yargı organlarınca incelenmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Bu iddiaların ciddiyetle üzerine gidilmeli. Bu iddialar doğru mu değil mi, buna yargı karar verebilir. Biz karar veremeyiz." dedi.

Bu konuyla ilgili kamuoyunda ciddi kuşkular olduğunu kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuoyunun kuşkularını giderecek bir inceleme yapılsa da kamuoyu tatmin edilse iyi olur. Gerçekten iddia edildiği gibi vahim bir durum söz konusu ise tabi buna sebep olanların da gerekli müeyyidelerle karşılaşması, kamuoyunun vicdanını rahatlatır."

Benzer bir iddianın Eşref Bitlis için de gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Şahin, "Gerçekten ülkemiz için karanlık diyebileceğimiz o dönemlerde bu tür olayların üzerine o günkü şartlarda gidilememiştir. Bugünkü Türkiye daha şeffaf, daha hesap verebilir bir ülke haline geldi. O bakımdan Türkiye'de hiçbir faili meçhul cinayet açıkta kalmamalı. Mutlaka bunların üzerine ciddiyetle gidilmeli. Bu Türkiye'nin daha da demokratikleşmesi için son derece önemli." diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU

Şahin, YÖK tarafından İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen yazı ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: "Özellikle referandum öncesi ve sonrası gerek iktidar partileri gerekse muhalefetten kişiler bu sorunu Türkiye'de çözelim diyorlarsa, bu konuyu adete birbirleri ile yarış haline getirmişlerse bu konuda üniversitelerimizin, hukuk kurullarının, yetkililerin bir takım adımlar atmaması mümkün değil diye düşünüyorum. Yani Türkiye'de şimdi öyle bir irade oluştu ki, Parlamentoda, tüm siyasi partiler, iktidar-muhalefet bu sorunu çözelim diyor. O nedenle bu konudaki çalışmalar tabiî ki, Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılacaktır. Yapılmalıdır. Ben de, TBMM Başkanı olarak bu değerlendirmeleri takip ediyorum. Ama Türkiye daha özgür olmalıdır. Bireylerin tercihleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bir insan hangi kılık kıyafetin içinde kendisini özgür hissediyorsa, rahat hissediyorsa, bırakın o rahatlık içinde olsun."

Şahin, "YÖK Başkanı Anayasa değişikliğine gerek yok. 2547 Sayılı Kanun buna yeterli', dedi. Sizin görüşünüz nedir?" sorusu üzerine, "İşin başında biri olarak, YÖK'ün başındaki kişi olarak böyle bir değerlendirme yapıyorsa, ben de buna saygı duyarım." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "YÖK'ün kararı ilk adım mıdır?" şeklindeki sözleri üzerine Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan bu konuyla ilgili çok samimi açıklamalar yaptılar. Bu sorunu çözelim dediler. Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili herhalde bir yol belirleyeceklerdir. Bu yasa ile mi çözülür, Anayasa ile mi çözülür. Çalışmalar sonucu ortaya çıkacak bir konudur. Bunları takip edeceğiz. Ben bir yönlendirme yapmak, taraf olmak istemem." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile