TBMM Baskani Sentop, 16. Ankara Kitap Fuari'nin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Birçok sehrimizde artik 24 saat açik kütüphanelerimiz mevcut. Kütüphane aliskanliginin kazandirilmasinda bunlar büyük bir öneme haizdir'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, "Birçok sehrimizde artik 24 saat açik kütüphanelerimiz mevcut. Kütüphane aliskanliginin kazandirilmasinda bunlar büyük bir öneme haizdir." dedi.

Sentop, ATO Congresium'da düzenlenen 16. Ankara Kitap Fuari'nin açilisinda yaptigi konusmada, bütün sehirler için kitap fuarinin çok büyük önemi bulundugunu ancak Ankara Kitap Fuari'nin öneminin çok daha büyük oldugunu belirtti.

Ankara'da 22 üniversite ve 320 binin üzerinde yüksekögretim ögrencisi oldugunu kaydeden Sentop, bu durumun hem genç nüfus hem de yüksek sayida okurun bulunmasi anlamina geldigini söyledi.

Sentop, Kovid-19 salgininin fuarcilik sektörü ve özellikle kitabevleri için ciddi sikinti meydana getirdigine isaret ederek, "Durumun tek sevindirici, ümit verici yani su olabilir, okurlar hiç olmadigi kadar fazla okumaya vakit bulmuslardir bu süreçte." diye konustu.

Asilanma oranlarinin artmasiyla fuarlardaki canliligin eski haline dönmeye basladigini dile getiren Sentop, sunlari kaydetti:

"Çogu kisi gibi ben de kitaplara dokunarak, kitap görüntüsü ve kitap kokusuyla birlikte olmayi tercih ediyorum. Meclis'teki Baskanlik ofisimde de bir kütüphane yoktu. Baskanligin baska bir bölümünde ayri bir kütüphane var ama odamda yoktu. Geldigimde yaptirdigim ilk is bir kütüphane yapmakti. Kitaplari görmenin psikolojik olarak rahatlattigini söyleyebilirim. Okuyamasam bile zaman zaman birçogunu görüyorum, bir gün okumayi planliyorum."

- "Binlerce kitap okuyuculari bekliyor"

Sentop, Ankara Kitap Fuari'nda yazarlar, yayinevleri, söylesi ve binlerce kitabin okuyuculari bekledigini hatirlatarak, "Birçok sehrimizde artik 24 saat açik kütüphanelerimiz mevcut. Kütüphane aliskanliginin kazandirilmasinda bunlar büyük bir öneme haizdir." ifadesini kullandi.

Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yil dönümü dolayisiyla 2021'in Istiklal Marsi Yili ilan edildigini hatirlatan Sentop, bu yil nedeniyle Mehmet Akif Ersoy ile ilgili hazirlanan kitap çalismalarini anlatti.

Sentop, Meclis tarafindan basilan Safahat eserinin ilk siiri olan "Bana Sor Sevgili Kari"yi okudu.

Fuarda, Kazakistan'in Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas, Eylül Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Remzi Çayir ile "Onur Konugu" yazar Feyza Hepçilingirler ve "Uluslararasi Onur Konugu" yazar Prof. Dr. Adil Akhmetov birer konusma yapti.

Konusmalarin ardindan fuarin açilisi için kurdele kesildi. Saparbekuly, Sentop'a günün anisina plaket takdim etti.

Beraberindekilerle kitap fuarini gezen Sentop, yayinevlerinin kitaplarini inceledi, bazi kitaplar hakkinda bilgi aldi.

Birkaç kitap satin alan Sentop, fuari ziyaret edenlerle fotograf çektirdi. Sentop, kaleme aldigi "Osmanli Yargi Sistemi ve Kazaskerlik" adli kitabini imzaladi.

- Fuar, 31 Ekim'e kadar kitapseverlerin ziyaretine açik

16. Ankara Kitap Fuari, 31 Ekim'e kadar kitapseverlerin ziyaretine açik olacak.

Söylesi, panel, siir dinletileri ve çocuk aktiviteleriyle binden fazla etkinligin gerçeklestirilecegi fuarda, 300'ü askin yayinevi ve sivil toplum kurulusu yer aliyor.

Okurlarin on binlerce kitapla karsilanacagi fuarda, 30 sahaf da hazir bulunacak.

Fuarda konuk ülke olarak Kazakistan agirlanacak.

Girisin hafta içi ögrenci, ögretmen ve engellilere ücretsiz olacagi 16. Ankara Kitap Fuari, 22-31 Ekim tarihlerinde her gün 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile