TBMM Baskani Sentop, Libya Temsilciler Meclisi Baskan Vekili Fevzi El-Nuveyri'yi Kabul Etti

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Libya Temsilciler Meclisi Baskan Vekili Fevzi El-Nuveyri ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Sentop, görüsmede, Libya'nin farkli bölgelerini temsil eden üyelerden olusan heyeti misafir etmekten büyük memnuniyet duydugunu belirtti.

Türkiye ve Libya arasinda uzun, köklü bir tarihe dayanan güçlü dostluk ve kardeslik baglarinin bulundugunu ifade eden Sentop, "Bati, dogu, güney fark etmeksizin Libya'nin tüm bölgelerini ve kesimlerini Türkiye olarak muhabbetle kucakliyoruz. Libyali kardeslerimizin birlik ve bütünlük içinde yasamalari, ülkede istikrar, baris ve refahin tesisi temel arzumuzdur” dedi.

Libya'nin siyasi birligi ve toprak bütünlügünün devami için tüm Libyalilarin ve uluslararasi toplumun hassasiyetle hareket etmesi gerektigini vurgulayan Sentop, "Libyali kardeslerimizin diyalog ve ulusal uzlasi yoluyla kalici bir siyasi çözüme ulasmalari yönündeki gayretlerini her zaman destekledik. Libyali kardeslerimizin zor günlerinde de iyi günlerinde de yanlarinda olduk, olmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

TBMM Baskani Sentop, Türkiye'nin, Libya'da çatismalarin sona ermesi, ateskesin saglanmasi ve siyasi sürecin önünün açilmasi için somut katki sagladigini kaydetti.

Parlamentolar arasi iliskileri gelistirmeye verdikleri öneme dikkati çeken Sentop, Libya'da yapilacak parlamento ve baskanlik seçimlerine degindi.

Sentop, "Önümüzdeki dönemde yapilacak parlamento ve baskanlik seçimlerinin Libya’nin istikrarina ve güvenligine; siyasi birliginin tesisine katki saglamasi temel arzumuzdur." ifadelerini kullandi.

Libya Temsilciler Meclisi Baskan Vekili Fevzi El-Nuveyri de Libya Meclisi ve Libya halki adina selamlarini ileterek basladigi konusmasinda, ülkelerindeki siyasi bazi sorunlarin giderilmesi konusunda dost olan ülkelerin desteginin öneminin altini çizerek, Libya ile derin iliskileri bulunan Türkiye'ye büyük rol düstügünü söyledi.

"Bu bizim ilk ziyaretimiz ama son ziyaretimiz olmayacaktir" diyen Fevzi El-Nuveyri, TBMM Baskani Sentop'u da Libya'ya davet etti.

TBMM Baskani Sentop'un kabulünde, TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Akif Çagatay Kiliç, Türkiye-Libya Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yildiz ve dostluk grubu üyesi milletvekilleri yer aldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile