TBMM Baskani Sentop, Pakistan Ulusal Meclis Baskan Yardimcisi Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

TBMM Baskani Sentop, Pakistan Ulusal Meclis Baskan Yardimcisi Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, Pakistan Ulusal Meclis Baskani Yardimcisi Muhammad Qasim Khan Suri ve beraberindeki parlamento heyetini kabul etti.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, dönem baskanligini Türkiye’nin devraldigi Islam Isbirligi Teskilati Üyesi Ülkeleri Parlamento Birligi (ISIPAB) 16. Konferansi’nda, Pakistan Ulusal Meclis Baskani Yardimcisi Muhammad Qasim Khan Suri ve beraberindeki parlamento heyetini kabul etti.

Kabulün basinda kisa bir konusma yapan TBMM Baskani Sentop, "Türkiye ile Pakistan arasinda çok müstesna bir iliski vardir. Bu müstesna baska ülkeler örnek olmasi gereken iliskinin tarihi temelleri var. Halklarimiz arasindaki yakinlik zemini de yükselmektedir. Türkiye ve Pakistan liderleri sik sik bir araya gelmekte, telefonla istisarelerde bulunmaktadir. Uluslararasi alanda ortak tavir belirlemek için mutabakatlarimiz var. Parlamentolarimiz arasinda da çok güçlü iliskilerimiz var. Daha önce 1 Haziran 2021’de Pakistan Islamabat’ta yapilan Ekonomik Isbirligi Teskilati toplantisinda dostlarimizla bir aradaydik. Görüsmeler yaptik. Bunlar arasinda en önemlilerinden bir tanesi Islam Isbirligi Teskilati Parlamenter Birlik zemini, bizim ISIPAB diye isimlendirdigimiz bu parlamenter yapinin güçlenmesini, etkili hale gelmesini arzu ediyoruz. Bu sebeple insallah toplantidan sonra dönem baskanligi da Türkiye’ye geçiyor, birlikte sizlerin de katkilariyla çok etkili isler yapacagiz diye ümit ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile