TBMM'de İstihdam Edilecek Sözleşmeli Bilişim Personeli

Meclis Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı:'(TBMM'de istihdam edilecek 22 sözleşmeli bilişim personeli için KPSS puanlarının otomatik olarak 70 üzerinden değerlendirileceği yönündeki haberlere ilişkin) Bu düzenleme TBMM'nin personel alımı için kendi koyduğu bir şart olmayıp, mantıklı, hukuki ve mevzuata bağlanmış bir hükümdür' 'Hal böyleyken, bu aşikar bilgiye rağmen konuyu usulsüzlükle açıklamak akla ziyan bir yorumdur'.

TBMM'de istihdam edilecek 22 sözleşmeli bilişim personel için KPSS puanlarının otomatik olarak 70 üzerinden değerlendirileceği yönündeki haberlere ilişkin Meclis Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan, "Bu düzenleme TBMM'nin personel alımı için kendi koyduğu bir şart olmayıp, mantıklı, hukuki ve mevzuata bağlanmış bir hükümdür." açıklamasında bulunuldu.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, TBMM'de istihdam edilecek sözleşmeli bilişim personeli alımına ilişkin haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Nitelikli ve alanında uzman bilişim personeli istihdamının, büyük ölçekli ve güvenlik düzeyi yüksek bilişim hizmeti sunan her kurum gibi TBMM'nin de en ciddi ihtiyaçlarından biri olduğunun belirtildiği açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının bu ihtiyacının karşılanması amacıyla Maliye Bakanlığınca 2008 yılında "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" yayımlandığı hatırlatıldı.

İlgili yönetmeliğin personel seçimi başlıklı maddesinde, "KPSS puanının yüzde yirmisi ile yabancı dil puanının yüzde sekseninin toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak, ilanda istihdam edileceği belirtilen personel sayısının on katına kadar aday sınava çağrılır. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilir. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı (70) olarak dikkate alınır." hükmünün yer aldığının vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

"Bu düzenleme TBMM'nin personel alımı için kendi koyduğu bir şart olmayıp, mantıklı, hukuki ve mevzuata bağlanmış bir hükümdür. TBMM bu yönetmeliği esas alarak yazılım, sistem yönetimi ve siber güvenlik gibi kurumumuz için önem arz eden alanlarda 22 sözleşmeli bilişim personeli istihdam etmek üzere 13 Ekim 2017 tarihinde ilana çıkmıştır. Alınacak personelde, uluslararası uzmanlık gerektiren birçok sertifikaya ve bilişim alanında belli tecrübelere sahip olmak şartları aranmıştır.

22 sözleşmeli bilişim personeli pozisyonuna, toplamda 32 geçerli başvuru yapılmış olup, bazı pozisyonlara ise hiç başvuru yapılmamıştır. Bilişim alanında öngörülen şartları taşıyan personelin azlığı ve özel sektörde de bu niteliklere sahip yetişmiş personelin çokça tercih edilmesi sebebiyle sınava başvuru sayısı düşük olmuştur. Oysaki TBMM'nin 192 memur kadrosu için açtığı personel alımı ilanına 36 bin 102 başvuru yapılmıştır. Hal böyleyken, bu aşikar bilgiye rağmen konuyu usulsüzlükle açıklamak akla ziyan bir yorumdur."

TBMM tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli bilişim personeli alımına ilişkin prosedürün mevzuata uygun şekilde devam ettirildiği, kaynağından teyit edilmeden yapılan haberlerin kamuoyunun yanlış bilgilenmesine neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Toplumu yanıltıcı, temelsiz ve gerçek dışı açıklamalara itibar edilmemesi, hem basın ahlakı, hem de evrensel basın yayın ilkeleri açısından önemli bir husustur." ifadeleri kullanıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile