Tbmm'de Kabul Edilen Başbakanlık Tezkeresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, "CHP, Beşar Esad'ı düşündüğü kadar Türkiye'nin güvenliğini de düşünsün. Türkiye'de siyaset yapıyorlar. Kılıçdaroğlu ve CHP'liler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, Suriye vatandaşı değildir" dedi.

Köprübaşı Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, tezkerenin sorulması üzerine, bölgedeki olaylardan dolayı en çok zarar gören ve güvenlik sorunu yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerin Türkiye kadar etkilenmediğini savunan Şahin, "Onun için ileride karşımıza çıkacak, her türlü sorunu çıkmadan ve çıkar çıkmaz önlemini alma bakımından bu tezkerenin Meclisçe kabul edilerek hükümetimizin yetkilendirilmesi gerekiyordu çünkü daha önceden öngörmediğimiz gelişmeler olabilir. O bakımdan bütün bu gelişmeleri karşılayacak yetki yasasına hükümetimizin ihtiyacı vardı" diye konuştu.

Dün TBMM'nin AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla söz konusu yetkiyi hükümetlerine verdiğini hatırlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Her iki partinin milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Biz böyle bir tezkerenin kabulüyle hükümetimize verilen yetkiyi kullanmayı arzu etmeyiz ve kullanmak zorunda kalmayı da istemeyiz. Böyle bir mecburiyet karşısında kalırsak, hükümetimiz orada Meclisçe kendilerine verilen yetkiyi kullanmak durumunda kalır. Türkiye'nin, halkımızın güvenliği, devletimizin ve hükümetimizin öncelikli görevidir. Onun için bunu hiç kimse yadırgamasın."
- "İnşallah hükümetimiz bu yetkiyi kullanmak durumuyla karşı karşıya kalmaz"
CHP'lilerin "Bu, Şam yönetimine kaşı savaş ilanıdır" dediğini anımsatan Şahin, "CHP, Beşar Esad'ı düşündüğü kadar Türkiye'nin güvenliğini de düşünsün. Türkiye'de siyaset yapıyorlar. Kılıçdaroğlu ve CHP'liler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, Suriye vatandaşı değildir. Hükümet olarak sadece ülkemizi, 77 milyon insanımızın güvenliğini düşünüyoruz. Hiç kimse bu tezkereyle verilen yetkiyi başka yöne çekmesin. Bundan sonraki süreç gelişmelere bağlıdır. Bu yetkiyi hükümetimiz hemen kullanacak değildir" ifadesini kullandı.
"Müslümanlar sadece kurban edilmesi gereken büyük ve küçükbaş hayvanları keser ama İslam adına hareket eden örgüt, insanların kafalarını kesiyor" diyen Şahin, "Bunun Müslümanlıkla alakası yok. Bu insanların Müslümanlık iddiasına inanmamız mümkün değil. Şu mübarek gün ve geceler hayrına o insanların akıllarını başlarına toplamalarını diliyoruz. İnşallah farklı bir gelişme olmaz ve hükümetimiz de bu yetkiyi kullanmak durumuyla karşı karşıya kalmaz. Ne olacak sorusunun cevabını ise gelişmeler gösterecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Şahin, Süleyman Şah Türbesi'ne saldırılması durumunda Türkiye'nin alacağı tavra ilişkin soruyu, "Orası Türk toprağıdır. Dolayısıyla Süleyman Şah Türbesi'ne yapılacak tecavüze anında, 3 dakika içinde Türk Silahlı Kuvvetleri o müdahaleyi ortadan kaldıracak şekilde hazırlıklı. Yine söylüyorum 3. dakika içinde. O nedenle herkes aklını başına alsın. Türkiye ile kimse oyun oynayamaz ve bedeli çok ağır olur" şeklinde yanıtladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile