TBMM'de 'Mesaj' Tartismasi

TBMM Genel Kurulunda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu tarafindan seçmene ve vatandaslara atilan bir mesaj tartisma konusu oldu.

TBMM Genel Kurulunda CHP Grup Baskanvekili Burcu Köksal, Cumhurbaskanligi seçimi döneminde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda kara propaganda yapildigini iddia ederek, "Bugün, o yandas medyanin kara propaganda içeren SMS’lerine ses çikarmayanlar Cumhuriyet Halk Partisinin SMS’ine gelince böyle bülbül gibi sakimaya kalkmislar, bunu da esefle kiniyorum. Genel Baskanimiz demisti ki, ’3 milyon lira harcadiniz’ Yeni Safak gazetesi bu konuyla ilgili manset atti ’Hayir efendim, ben 3 milyon lira degil, 5 milyon lira harcadim’ dedi.

Yani milyonlarca SMS attigini, kara propaganda yaptigini da kendi mansetiyle duyurdu. Simdi, o gün bunlara sesiniz çikmadi, bugün burada bizi suçluyorsunuz. Üstelik de kisisel verilerle ilgili en son konusmasi gereken sizsiniz. Bugün bütün vatandaslarin, 85 milyonun Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralari, adres bilgileri, fotograflari, tapu bilgileri, IBAN numaralari, her seyleri dünyada dolasim altinda, 4-5 tane panelde bilgilerimiz güncelleniyor; kötü niyetli kisiler her an bu bilgilerle sizi borçlandirabilir, santaj yapabilir, igrenç sitelerde fotograflarinizi kullanabilir. Bununla ilgili nereye basvuracaginiz bile belirsiz, gikiniz çikmiyor” ifadelerini kullandi.

AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin, söyle konustu:

"Konunun, konustugumuz konuyla hiç alakasi yok, öyle bir seyin de dogrulugu söz konusu degil. Problem su: 2016’da, 2017’de ayni cümlelerle yazilmis olan bir tezkereye ’evet’ denmis ayni cümlelerle. Afganistan’la ilgili tezkerede ayni ifade geçmis ’evet’ denmis. Kendi Grup Baskan Vekilleri Engin Altay bey, aynisina niçin ’evet’ vereceklerini çikip -çok güzel bir hatipti, sag olsun- güzelce burada izah etmis. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra her ne olmussa tamamen rücu ederek, yeni yalan bir tez yazilmis ve kendilerine anlatildigi halde burada bu kadar arkadaslarimiz, bu tezkereyi biz sali günü upuzun konustuk ona ragmen bugün milyonlarca insana mesaj gitti. Milyonlarca insana mesaj gidince çok dogal olarak bütün milletvekillerimiz, grubumuzda çalisanlar, biraz evvel Sayin Meral Danis Bestas’a, odada herkese, bütün herkese geldigi için ’Ah! Ne oluyor, ne oluyor, ne oluyor?’ dolayisiyla hiç kimseyi bu sekilde yalan beyanlarla insanlarin kafasini karistirmaya, insanlari tedirgin etmeye, rahatsiz etmeye Genel Baskan da olsaniz hakkiniz yoktur."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile