TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Google Yetkilileri Ile Bir Araya Geldi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Google yetkilileri ile bir araya geldi.

TBMM Dijital mecralar Komisyonu Google yetkiliklerini dinlemek üzere toplandi. Google Reklamcilik ve Pazarlama Limited Sirketi Hükümetle Iliskiler ve Kamu Politikasi Birimi Baskani Tolga Sobaci, Google Arama Motoru, G-Mail, YouTube gibi hizmetlerin sahibi ve saglayicisi olan Google Reklamcilik’in, ABD’de yerlesik Google LLC Sirketinden bagimsiz ve ayri bir sirket oldugunu belirtti.

Sobaci, “TBMM’nin gerekli gördügü tüm alanlarda baglayici yasal düzenlemeler yapma yetkisini Google olarak taniyor ve saygi duyuyoruz. Türkiye dahil faaliyet gösterdigimiz tüm ülkelerde yasalara ve baglayici kurallara uymakta azami gayret gösteriyoruz. Bu baglamda, haber içerik üreticileri ve yayincilarla görüsmelerimizi sürdürmek istiyoruz, haber alaninda ortak temelli bir yaklasimla ihtiyaçlari anlamak istiyoruz ve kapsamli çözümler sunmak için de hazir oldugumuzu ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Google Reklamcilik ve Pazarlama Limited Sirketi Hükümetle Iliskiler ve Kamu Politikasi Müdürü Duygu Yücesoy, söyle konustu:

“Biz buradaki habercilik ekosisteminin ihtiyaçlarini, beklentileri anlamak için herkesle, tüm paydaslarimizla masaya oturmaya haziriz. Bu konu tek bir çözüme oturtulabilecek veya tek bir pozisyon sunulabilecek bir konu degildir. Her ülkenin habercilik ekosisteminin ihtiyaçlari farkli. O nedenle biz, ülkemizdeki ihtiyaçlari, buradaki beklentileri en iyi sekilde anlayarak her iki taraf için de fayda ve menfaat saglayacak çözümler konusunda istisareler yapmak üzere tüm paydaslarimizla görüsmeye haziriz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile