Tbmm Dışişleri Komisyonu Başkanı Eskişehir Ak Parti Milletvekili Murat Mercan:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘in naylon faturalar ile uğraştığını söyledi.

AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Mercan gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mercan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tramvayı uzatmayı beceremiyorsa, bize devretsin biz yapalım" dedi.

Tramvay hatlarının uzatımı konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i suçlu bulan Mercan, “Hatların uzatımını bizim engellediğimizi söylüyor. Biz neyi engellemişiz? Projesine, imarına, iskanına ben mi engel oldum? Bankadan kredi almasına ben mi engel oldum? Hadi İller Bankası kredisine ben engel oldum, diğer bankaların kredisine de mi ben engel oldum? Madem yapmaya niyetli gitsin özel bankalardan, Avrupa Yatırım, Avrupa İskan Bankalarından kredi alsın. Naylon faturalarla başkalarına peşkeş çektiği 800 Bin TL’yi tramvaya harcasaydı ya! Yok, bu işi beceremiyorsa bir protokol ile bize devretsin biz yapalım. Zaten O’nun 10’a yapacağı işi biz 7’ye yaparız. Aynısını belediyesi CHP’li olan İzmir’de yaptık, burada da yaparız. Sonra açılışını da birlikte yaparız” şeklinde konuştu.

Karapınar’da temeli atılan kentsel dönüşüm projesinden de bahseden Mercan, Eskişehir’in çehresini değiştireceklerini söyledi. AKP’nin bir iktidar dönemi ile Eskişehir’i tanınamayacak hale getireceklerini belirten Mercan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’a da atıfta bulunarak, “Kendi bölgesinin de gelişmesini ve değişmesini istiyorsa işbirliğine hazırız. Odunpazarı’nda oturan vatandaşlarımız kadar Tepebaşındaki hemşerilerimizinde modern bir yerde yaşama hakları var. Bu nedenle kentsel dönüşüm projeleri için kendisi ile işbirliği yaparız” dedi.

Eskişehir‘e yeni yapılacak stadyum ile ilgili açıklamalar yapan Mercan şunları söyledi: "Eskişehir‘e yeni stadyum kazandırmak kentin geleceği ve gençliği için bizim için görevdir. Eskişehir Atatürk Stadı devrini doldurmuştur. Yeni bir stat yapılmasında sayın Başbakanımız ve bizim irademiz söz konusudur. Eskişehir stadının mevcut yeri ise yeni stat tamamlandıktan sonra kent meydanı olacaktır. O bölgeye bina inşa etmek söz konusu değildir. Stadın yapımına engel olmaya çalışan insanlar halkımızı yönlendiremeye çalışıyorlar. AK Parti Hükümeti‘nin yaptığı yatırımlara hiç birinin vizyonu yetişemez. Tekrar söylüyorum, bizim anlama eksikliğimiz yok. Ama bizim söylediklerimizi anlama konusunda birilerinin anlama eksikliği var."

Devam eden projelerle ilgili olarakta konuşan Mercan, mevcut garın yerinde yeni gar projesinin inşa edileceğini söyledi. Eskişehir’de sadece kendilerinin proje ürettiğini söyleyen Mercan, “Belediye Başkanımız bir kere olsun Ankara’ya gelip şehrin sorunlarını konuşmadı. Yeni garın yeri ile ilgili anlamsız bir inadı var. TCDD’nin bin dönümlük yeri olan, ana arterlere yakın bir alanda yeni garın yapılmasına nasıl karşı çıkar? Bu yüzden yeni garın mevcut yerine yapılmasına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’e yaptıkları hizmetleri de anlatan Mercan şöyle konuştu: "Eskişehir’in tarihinde almadığı hizmetleri, AKP iktidarı döneminde aldığı. Başbakanımız Erdoğan Eskişehir’e özel ilgi gösteriyor ve büyük projeler için destek veriyor. Eğitimden sağlığa kadar pek çok ilkleri Eskişehir’e biz yaşattık. Eskişehir çağ atladı. Devrim yaptık. Biz göreve geldiğimizde Sivrihisar’a bile yol yoktu. Şimdi tüm şehirlerle duble yol bağlantısını yaptık. Yeni yol projeleri de var. Güney çevre yolunu da yapacağız. O proje Eskişehir’in medarı iftiharı olacak. 2013’de Eskişehir İstanbul arası hızlı tren projesi de bitecek. Toplu konutta hedef 5 bindi, 8 bini de geçtik. Dönüşüm Projeleri ile de şehri artık tanınmayacak hale sokacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile