TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin Grup Önerisi Kabul Edildi

Genel Kurul'da Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün görüsmelerine baslandi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün görüsmelerine baslandi.

Genel Kurulda, gündem disi konusmalarin ardindan partilerin grup önerileri ele alindi. AK Parti'nin, gündem ve çalisma saatleriyle ilgili grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, Hayvanlari Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, gündemin ikinci sirasina alindi.

Görüsmelerine devam edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin tamamlanamamasi halinde Meclis Genel Kurulu, çalisma günü disinda 9 Temmuz Cuma günü de mesai yapacak.

Öte yandan IYI Parti'nin, "Müzik sektöründe yasanan sorunlar", HDP'nin "Bagimsiz ve tarafsiz bir medyanin olusmasi", CHP'nin "Tarim ve hayvancilik sektöründe yasanan sorunlar"in arastirilmasi önergelerinin bugün ele alinmasi önerisi kabul edilmedi.

IYI Parti'nin grup önerisi sirasinda CHP Grubu adina söz alan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu, konusmanin basinda Dadaloglu'nun "Ferman padisahin daglar bizimdir" adli siirinin bestelenmis halini okudu. CHP milletvekilleri de Kayisoglu'nu alkislarla destekledi.

Grup önerilerinin ardindan kamuoyunda 4. Yargi Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile