TBMM Genel Kurulu'nda 'Serefsiz' Polemigi

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ile DEM Partililer arasinda ’serefsiz’ polemigi yasandi.

DEM Parti, Çinar-Mazidagi yangin felaketi sonucunda meydana gelen can ve mal kayiplarinin sebep-sonuç iliskisinin arastirilmasi amaciyla Meclis arastirma önergesi verdi. DEM Parti Grup Baskanvekili Gülüstan Kiliç Koçyigit, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi’ne kayyum atandigini söyleyerek, yangina müdahale edecek gece görüslü helikopterin olmadigini iddia etti. Daha sonra AK Parti Diyarbakir Milletvekili Mehmet Galip Ensarioglu bir vekilin kamu kaynaklarindan yararlandigi iddiasina yönelik söz aldi. Ensarioglu, Meral Danis Bestas’a yönelik olarak, “Diyarbakir Büyüksehirde senin hangi akraban is yapiyor? Ismini söylerim simdi. Ilaçlama firmasi geçen yil 17 milyona Diyarbakir Büyüksehirde ilaçlama yapmisken 63 milyon arti KDV’ye, 4 katina bir kisiye -üç kisiye davetiye çikarmissiniz- 21/B’ye göre vermissiniz; Cizre, Viransehir ve Van Belediyelerini de 4 katina bu adama vermissiniz, daha yeni bir firmaya vermissiniz. Ve parasini da -paraniz yoktu ya- 40 tondan 20 ton verdikleri halde 50 milyonunu, bu paranin 50 milyonunu da pesin vermissiniz. Çikin, burada anlatin bunu o zaman; yolsuzlugu yapan kimmis, belediyenin kaynaklarini çarçur eden kimmis çikin, anlatin” ifadelerini kullandi.

Bestas ise “Galip beyin de milletvekili olarak bunlara dair ilgisini söylemistim çünkü kendisinin bana yönelik bir saldirisi vardi. Ama kendisi cevabinda olayi aydinlatmak yerine asla agzima almayacagim ve bir Kürt’e, bir erkege, bir insana yakismayacak bir kavram kullandigi için ’senin düzeyine düsmeyecegim’ dedim, bunu burada kapatiyorum. Galip Ensarioglu’nun kayyum döneminde ise almak için ne kadar para aldigini, kaç kisiyi ise aldigini soralim Diyarbakir halkina” seklinde konustu.

Ensarioglu ise Bestas’in bu sözlerine söyle cevap verdi:

“Alan da serefsizdir, iftira eden de serefsizdir, ispatlamayan da serefsizdir. Ispatlayacaksin! Ismail Bestas, senin kayinbiraderin su anda tasima isini yapiyor. Hirsizlik yapan sizsiniz, lütfen! Ispat etmezsen serefsizsin.”

AK Parti ve DEM Partililerin kürsüde toplanmasi üzerine TBMM Baskanvekili Celal Adan oturuma ara verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile