TBMM Genel Kurulu Toplandı

MHP milletvekilleri Genel Kurul salonundaki sıralarına Türk bayrakları taktılar.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

MHP milletvekilleri, terör olaylarını protesto etmek için Genel Kuruldaki sıralarına Türk bayrakları taktılar.

Gündem dışı söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Kösoğlu, Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle tüm ülkenin acı içinde bulunduğunu belirterek, Meclisteki üç partinin terörle ilgili yayınladığı ortak bildirinin, terör karşısında milletin sergilediği birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da sokağa çıkma yasaklarında kadınların mağduriyetine değindi.

Sözlerine Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek başlayan Ertan, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı bölgelerde kadınların mağduriyetlerinin giderek arttığını savundu.

Ertan'ın konuşmasında sokağa çıkma yasaklarının bulunduğu bölgelerde görev yapan asker ve polisin her şeyi yapabilme hakkını kendilerinde gördüklerini iddia etmesine, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz tepki gösterdi.

İnceöz, sokağa çıkma yasaklarının terör örgütlerinin zulmettiği insanların güvenliğini sağlamak için alındığını vurguladı.

Türkiye'de bir savaş olduğu yönündeki ifadeleri asla kabul etmediklerini belirten İnceöz, 'Baştan sona söyledikleriniz oradaki terör örgütünün vatandaşlarımıza uyguladığı tehditler, tacizler. Bunlara asla müsade etmeyeceğiz. Birileri yapıyorsa, dün burada CHP'nin, MHP'nin, AK Parti Grubu'nun teröre karşı verdiği deklerasyona imza atamayanlar, bunun sebeplerini kendi içlerinde aramaları gerekmektedir' diye konuştu.

Sataşma nedeniyle söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise saldırıyı kınadıklarını ancak ortak bildiriye neden imza atmadıklarını dünkü birleşimde aktardıklarını hatırlatarak, gerekçelerinin arkasında olduklarını bildirdi.

Baluken, 'Siz, Türkiye'de yaşanan bütün olayların sorumluluğunu taşımanıza rağmen yaşanan her hadisede HDP'ye yönelik bir linç üzerinden işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz. Meclisin 100 metre, Genelkurmayın 50 metre ötesinde bombalar patlıyorsa orada en büyük sorumluluk hükümet olarak, iktidar olarak sizdedir' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ise İstanbul kent kimliği ve İstanbul’da kentsel dönüşüm konulu gündem dışı söz aldı.

Yedekçi, konuşmasının başında Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu ve asla teröre teslim olmayacağını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile