TBMM İdare Amiri Kabakçı'dan Açıklama

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, ''AK Parti hareketi, köküne sahip çıkan, hiç bir dalı ayırmadan etnik yapısına bakmadan, inancını ayırmadan herkesi kucaklayan bir anlayıştadır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 28 Nisan'da yapılması planlanan AK Parti Antalya Olağan Kongresi'ne Mustafa Köse'nin tek aday olarak katılacağı bildirildi.

Köse'nin adaylığının açıklanması nedeniyle bir otelde düzenlenen basın toplantısına katılan Kabakçı, siyasette vizyonun önemine işaret etti. Vizyonu, ''Duvara bir resim çizeceksiniz, o resim herkesi heyecanlandıracak. Size mensup olsun veya olmasın herkes o resimde kendisine bir yer bulacak. O resmin heyecanıyla ayağa kalkacak ve yürüyecek'' diye tanımlayan Kabakçı, AK Parti'nin de Türk milletine bu anlayışı kazandırdığını vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyon sahibi bir lider olarak Türkiye'nin 2023 vizyonunu çizdiğini anlatan Kabakçı, şöyle konuştu:

''500 milyar dolar ihracat demiştir. Turizmde bir hedef koymuştur. Milletimiz de bu mesajı almıştır ve her iki kişiden biri AK Parti'nin yanındadır. Vizyonumuz doğrudur ama bir de vizyonu destekleyen başka bir şeye ihtiyaç vardır. O da dert sahibi olmaktır. Bu ülkenin hastanesindeki garip, tarlada çalışan çiftçi, turizmci, otelci ve hatta sokaktaki kediler bile eğer sizin için bir dert ise işte bu, vizyonunuzun heyecanını milletle paylaşmanızı sağlar ve ondan sonra milletle birlikte hareket edersiniz. AK Parti'nin particiliğini bir kabilecilik olarak algılama olanağı yoktur.''

Aşık Veysel'in Türk milletini bir çınar ağacına benzettiğini, onun dallarını ve köklerini ülkenin paydaşları olarak kabul ettiğini anımsatan Kabakçı, ''Aklı ve vizyonu olan bilir ki kökü beslemezsen dal kurur. Meyve vermez, yaprak dökülür. Ağaca yazık edersiniz. AK Parti hareketi köküne sahip çıkan, hiçbir dalı ayırmadan etnik yapısına bakmadan, inancını ayırmadan herkesi kucaklayan bir anlayıştadır'' dedi.

-Eski Adalet Bakanı Gönül-

Eski Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Antalya'da teşkilatın ahenk içinde çalıştığını anlattı. Bu ahengi sürdürdüğü için il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür eden Gönül, İl Başkanı Mustafa Köse'nin de bu organizasyonda üstlendiği rolün önemine dikkati çekti.

Demokrasinin ''yaşadıkça gelişen bir olgu'' olduğunu belirten Gönül, Fransız İhtilali ile önemi daha da artan demokrasinin, 1808'de Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Tanzimat ve Cumhuriyet dönemleriyle bu sürecin devam ettiğini ifade eden Gönül, ''Bugün bu demokratik ilerlemeyi AK Parti daha ileri boyutlara taşıma gayreti içindedir. Bunu daha ilerilere taşıyacağız. AK Parti hareketi Türk demokrasisi için yapılan en önemli halk hareketidir'' dedi.

Vecdi Gönül, Antalya'da AK Parti'yi yüzde 21'lerden 40'lara taşıyan il teşkilatını yürekten desteklediğini bildirdi.

-Eski AKPM Başkanı Çavuşoğlu-

Eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, parti olarak teşkilatlanmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

İl ve ilçelerin yanı sıra köy ve mahallelerde de teşkilatlanarak halka indiklerini anlatan Çavuşoğlu, teşkilatlar aracılığıyla sürekli vatandaşların arasında olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin 2010'da önemli bir referandum geçirdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''2011 yılında da Türkiye çok önemli bir seçimden geçti. Bu seçim AK Parti'nin zaferinden öte, Türkiye'nin sivilleşmesi açısından önemliydi. 12 Eylül Referandumu'nun bir devamı olan bu seçim, Türkiye için çok anlamlıydı. Bu seçimde de AK Parti her iki kişiden birinin oyunu aldı. Arkadaşlarımızla ve teşkilatımızın koordinasyonunda tüm Antalya ile yaptığımız güzel bir çalışmayla hem Antalya'da açık ara birinci parti olduk hem de Türkiye genelinde oylarımızı artırdık. İşte teşkilat ve milletvekilleri uyumlu çalışırsa, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız uyumlu çalışırsa ve birbirlerinin işine karışmadan çalışırlarsa başarı bu şekilde gelir. Biz Antalya'da çok şanslıyız. Çok değerli bir il başkanımız var. Önümüzdeki süreçte bu birlik ve beraberliğin devamı için üzerimize düşeni yapacağız. Teşkilatımızla uyumlu çalışacağız ve yönlendirmesiyle Antalyamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.''

-İl Başkanı Köse-

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri ve teşkilatın halk hareketini daha ileriye taşıma gayretinde olduğuna dikkati çekti. Teşkilatlarında samimiyet ve birliktelik olduğuna değinen Köse, ''Bu güzelliğe diğer partiler gıptayla bakıyorlar'' dedi.

Doğruyu bulmak için istişareler yaptıklarını da anlatan Köse, Antalya'nın yarınının bugünden daha iyi olacağını söyledi.

Köse, yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de yeniden AK Partili olacağına inancını dile getirdi.

28 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılması planlanan AK Parti Antalya Olağan Kongresi'ne Mustafa Köse'nin tek aday olarak katılacağı bildirildi.

Basın toplantısına AK Parti Antalya Milletvekilleri Vecdi Gönül, Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, Gençlik Kolları İl Başkanı Hasan Bozdemir, AK Parti ilçe ve belde başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile