TBMM Baskani Mustafa Sentop, resmi ziyarette bulundugu Türkmenistan’da temaslarini sürdürüyor. Sentop’un ziyareti çerçevesinde TBMM ile Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahati arasinda is birligi protokolü imzalandi. Protokolü iki ülke parlamentolarini temsilen TBMM Baskani Mustafa Sentop ve Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahati Baskani Gurbangulu Berdimuhamedov imzaladi. Sentop, protokolün Türkiye ile Türkmenistan arasindaki dostluk ve kardesligi güçlendirme konusunda duyduklari arzunun ve ortak iradenin bir göstergesi oldugunu ifade etti.
Sentop ayrica, protokolün iki ülke arasindaki temaslari her seviyede
artiracagina ve müsterek çikarlar gözetilerek ihtiyaç duyulan adimlarin ivedilikle atilacagina inandigini vurguladi.
Sentop’a “Türkmenistan Devlet Baskani Nisani"
Berdimuhamedov tarafindan TBMM Baskani Mustafa Sentop’a, Türkmenistan ile diger devletler ve uluslararasi kuruluslar arasindaki ekonomik ve kültürel iliskilerin gelistirilmesine yapilan katkilar nedeniyle “Türkmenistan Devlet Baskani Nisani” da takdim edildi. Böylece Türkmenistan devlet baskaninin “bagimsiz Türkmenistan’a olan büyük sevgi” nisani, ilk kez bir meclis baskanina takdim edilmis oldu.
Nisanin sahsina tevcihi nedeniyle büyük bir memnuniyet duydugunu ifade eden Sentop, Türkmenistan Devlet Baskani Serdar Berdimuhamedov ve Milli Konsey Halk Maslahati Baskani Gurbangulu Berdimuhamedov’a tesekkürlerini ifade etti.
Bu nisani Türkiye ve Türkmenistan arasinda güçlenen iliskilerin somut bir tezahürü olarak kabul ettigini vurgulayan Sentop, sahsina yapilan bu teveccühün bir tesekkürü olarak Türkiye ve Türkmenistan iliskilerinin daha da gelistirilmesi ve kardesligin ilelebet devami için daha da büyük bir gayretle çalisacagini ifade etti.
TBMM Ile Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahati Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahati arasinda is birligi protokolü imzalanirken, Sentop’a Türkmenistan Devlet Baskani Nisani takdim edildi.



















