Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün Açıklaması

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, yerel yöneticilerin imar konularındaki sorumlulukları bilmeleri gerektiğini söyledi.

Üstün AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti olarak yanlış yapma lüksleri bulunmadığını belirterek, işlerin dört dörtlük yapılması gerektiğini dile getirdi.
Depremi hissedince herkesin tedirgin olduğuna dikkati çeken Üstün, "1999 yılında da deprem oldu. Sakarya'da 4 bin 500 civarında insanımız hayatını kaybetti. Bu olaylardan ders çıkartmamız gerektiğini görmeliyiz" şeklinde konuştu.

Üstün, kaçak inşaatlara göz yumulması halinde kötülük yapılmış olacağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çok iyi iş güvenliği piyasası programı yaptık. Kanunlarda bir şey yok ama bunları uygulamada sorun var. Halen uygulamalarda başarı sağlayamamışız. İşte bir yerde denetim kurulu ihmal gösterir, sermaye grubunun eline geçer, geçtiğimiz günlerde Soma'da yaşanan olaylar... Orada Gezi olayları çıkarmaya çalıştılar, çıkaracaklardı ama Başbakanımız, devletimiz fırsat vermedi ve şimdi artık yaraların sarılma zamanı. Oradaki insanlarımıza sahip çıkılıyor ve ardından kim suçlu ise işletmecisinden ihmal edene kadar herkes yargı önünde hesap verme durumuna geleceklerdir.
O bakımdan işlerimizi çok iyi yapmamız lazım. Muhtarsak, belediye başkanıysak, belediye meclisi üyesiysek işimizi iyi yapacağız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile