TBMM Kadina Yönelik Siddetin Arastirilmasi Komisyonu Diyarbakir Valiligini Ziyaret Etti

TBMM Kadina Yönelik Siddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Arastirilarak Alinmasi Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amaciyla Kurulan Meclis Arastirma Komisyonu, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu'nu ziyaret etti.



"Gaziantep-Diyarbakir Çalisma Ziyaretleri" kapsaminda kente gelen Komisyon Baskani AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalik ile Sözcüsü AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek ve üyeleri AK Parti Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti Konya Milletvekili Haci Ahmet Özdemir ve AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, temaslari kapsaminda Valilige geçti.

Vali Karaloglu ile görüsen Çalik, kentte yürütülecek çalismalarla ilgili bilgi verdi.

Çalik, siddetin en asgari seviyeye indirilebilmesi için birçok kurulusla görüsme yaptiklarini ve yapacaklarini belirtti.

Karaloglu da, komisyon üyelerini kentte agirlamaktan memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde eylem yapan Diyarbakir annelerine deginen Karaloglu, en büyük siddetin bir çocugu annesinden zorla ayirmak oldugunu bildirdi.

Karaloglu, söyle konustu:

"Annelerimiz buna maalesef yillardir maruz birakildilar. Devletimizin son 5 yilda göstermis oldugu mücadele ile bu durumun seyri de degismeye basladi. Çok büyük fedakarlik yaparak bu noktaya geldik. Siddetin çözümünde egitim çok önemli. Devletin her kurumu üzerine düsen görevi yapmaya gayret ediyor. Yapilan bu çalismalarla siddetin her türlüsünün son bulmasini temenni ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile