Tbmm'nin 90. Kuruluş Yılında Engelliler Yararına Otomobil Slalom Yarışması

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle engelliler yararına düzenlenen otomobil slalom yarışında birinci olan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'a ödülünü verdi.

Parlamenterler Spor Kulübü Derneği ile Ankara Otomobil Sporları Kulübü'nün (ANOK) ortaklaşa düzenlediği slalom yarışmasına TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, yarışmacı milletvekilleri, sanatçı Metin Şentürk ve gazeteciler katıldı. 2 parkurdan oluşan yarışmaya 24 milletvekili katıldı. Engelliler yararına gerçekleştirilen yarışma sonunda engellilere 90 tekerlekli sandalye verilecek.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yaptığı açıklamada, kendisinin yarışmada araba kullanmayı çok arzu ettiğini belirterek, "Aslında yarışmayı arzu ederdim. Bugün genel kurulumuz var. Otomobil kullanmayı severim süratli bir şoför değilim. Parlamenter spor kulübünü tebrik ediyorum. Meclisin 90. yıl etkinliklerine renk katıyorlar. Ayrıca engelli vatandaşları hatırlamaları hepimizi sevindirdi. 90 akülü sandalyeyi vereceklerini söylediler" dedi.
Şahin, sponsorlara çağrıda bulunarak, "Engelliler için verilecek sandalyeler en az 150 olması gerekir. Parkuru gördüm hiç bir deniyiyim yok. Favorim geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalarda Zülfikar İzol Bey dereceye girmiş, tekrar iddialıyım dedi. Ayrıca 2 vekil arkadaşım var onların dereceye girmelerini arzu ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da, böylesine güzel bir çalışmanın engellilerin dikkatini çektiğini ifade ederek, "Özürlü vatandaşlarımızın dikkatini çekmeleri güzel oldu. 90 akülü sandalye ile 90 kişinin hayatı daha iyiye gidecek. Herkes bizleri çok seviyor, daha çok sokakta olmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha önce deneyim konusunda ara sıra kullanıyorum. Hiç bir trafik kazasını körler yapmazlar çünkü onların ehliyeti yok. Mazhar beyle seyahat etmek çok iyi" şeklinde konuştu.
Yarışmada birinci olan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ödülünü TBMM Başkanı Şahin'in elinden aldı. Tunçak, "Bursaspor şampiyon oldu, bizde Bursa'yı temsilen yine şampiyon olduk" şeklinde espri yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile