TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi Açıklaması

'Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşemenin devam edeceği yönündedir' '2020 yılının ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları krediler ile tüm bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği görüldü' 'Yılın üçüncü çeyreği için beklentiler, yabancı para cinsinden açılan işletme kredileri hariç diğer işletme ve bireysel kredi türlerinde gevşemenin devam edeceği yönündedir'.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne ilişkin değerlendirmesinde, "Yılın üçüncü çeyreğineilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşemenin devam edeceğiyönündedir." ifadelerine yer verildi.

TCMB'nin bankaların 2020'nin ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve üçüncü çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketinin sonuç ve değerlendirmesi yayımlandı.

Ankete ilişkin yapılan değerlendirmeye göre 2020'nin ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıklarıkrediler ile tüm bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği görüldü.

İşletmelere verilen krediler kredi türüne göre incelendiğindeyse, yabancı para cinsindenaçılan krediler dışındaki tüm işletme kredi türlerinde standartlar gevşedi.

Yılın üçüncü çeyreği için beklentiler ise yabancı para cinsinden açılanişletme kredileri hariç diğer işletme ve bireysel kredi türlerinde gevşemenin devamedeceği yönünde oldu.

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın ikinci çeyreğindeişletmelere kullandırılan tüm kredi türlerinde talebin arttığı gözlendi. Bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireyselkredilerde talepte azalış yaşandı.

Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yabancıpara cinsinden açılan işletme kredileri hariç diğer işletme ve bireysel kredi türlerindetalebin artmaya devam edeceği yönünde oldu.

Bankaların fon sağlama imkanlarının gelişimi incelendiğinde, yılın ikinci çeyreğindeyurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının gevşediği görüldü. Yılın üçüncü çeyreğineilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşemenin devam edeceğiyönünde gerçekleşti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile