TDK, 'konteynır'ı Halka Sordu

TDK, 'konteynır'ı Halka Sordu

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, bir belediyenin kendilerine konteynırın Türkçe karşılığını sorması üzerine yaptıkları çalışmada karşılık bulmakta zorlandıklarını açıkladı.

Amasya Üniversitesi’nde verdiği “Dilimiz-Halimiz” konulu konferansta konuşan Kaçalin, Türkçe karşılığına cevap bulmakta zorlandıkları kavramlara internet ortamında meraklıların da katılımıyla cevap aradıklarını söyledi.

Kaçalin, “Çöp kutusu desen ayrı şey. Çöp sandığı desen, emekli sandığı var. Bilmem başka şeyler var. Çeyiz sandığıyla karışıyor. Çöp tenekesi desem olmaz. Konteynıra karşılık bulmakta zorlandık. Konteynırı kısas yapıyoruz ve internete veriyoruz. Bir merak ve muhatap grubumuz var. Herkese açıktır. Onlar katkılarda bulunuyorlar. Onların teknik frekanslarına bakıyoruz. Diyoruz ki, en çok şunu teklif etmiş. Onu biz teklif ediyoruz. Kontaynır kalabilir de” diye konuştu.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Amasya Valisi A. Celil Öz ile çok sayıda idareci, akademisyen ve öğrencileri de katıldığı konferansın sonunda Kaçalin'e plaket verdi.Kaçalin de Orbay'a TDK'nın yayınlarından hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile