TDP Genel Baskani Sarigül, Çorum'da Partisinin Il Kongresine Katildi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, "Biz reform yapan bir partiyiz. Kurucularimiz, 'iki dönem partiyi iktidara tasiyamayan genel baskan görevini birakir' diye yazdilar. Onu yazarken de herhalde bana güvendiler. Ben de söz veriyorum. Iki döneme kalmadan sizi yüzde 100 iktidar yapacagim." dedi.

Sarigül, Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçeklesen partisinin Çorum 1. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, 26 Eylül'de Ankara'da büyük kongre yapacaklarini söyledi.

TDP'nin, 120 günde 70'e yakin ilde teskilatlandigini, Çorum'da 48'inci il kongresini düzenlediklerini belirten Sarigül, "Baskalarinin yaptigi gibi tabela partisi degil, yüreklerin, vicdanin, merhametin, degisimin partisiyiz. Ankara'ya kiraci olmaya degil, ev sahibi olmaya, zaman tüketmeye degil, AK Parti'den anahtari teslim almaya gidiyoruz." diye konustu.

Partisinin büyük kongresinde önemli projeler açiklayacagini aktaran Sarigül, "26 Eylül'e kadar bütün il baskanlarim, kurucularim telefonlarinizi kapatabilirsiniz, dinlenebilirsiniz. 26 Eylül'de dagi tasi yikacagiz, tozu dumana katacagiz, Ankara'ya gidecegiz. 26 Eylül'de öyle projeler açiklayacagim ki her siyasi partiye mensup il baskanlari Ankara'ya, 'Degisim neler yapiyor, siz niye bunlari açiklamiyorsunuz' diyecek. Hiç merak etmeyin, son derece kosan bir siyasi parti yola çikti geliyor." ifadesini kullandi.

Rütbe heyecani olmayan bir siyasetçi oldugunu dile getiren Sarigül, sunlari kaydetti:

"Düsünce reformu yapan bir partiyiz. Biz niye parti kurduk? Ihtiyaç oldugu için kurduk. Baskalari gibi 'küstük, darildik ben parti kuruyorum' degil. Düsünce reformu yaparak kurduk. Bir yere gelelim diye degil, Türkiye'nin ihtiyaci oldugu için Türkiye Degisim Partisini kurduk. Biz reform yapan bir partiyiz. Kurucularimiz, 'iki dönem partiyi iktidara tasiyamayan genel baskan görevini birakir' diye yazdilar. Onu yazarken de herhalde bana güvendiler. Ben de söz veriyorum. Iki döneme kalmadan sizi yüzde 100 iktidar yapacagim."

Sarigül, Amerika Birlesik Devletleri'nin Afganistan'dan çekilmesiyle ilgili, "ABD, Afganistan'da 20 yil savastigi Taliban'a orayi teslim etti, gitti. Ne karsiliginda biliyor musunuz? Sadece yakinda Iran'a karsi savasacaklar, Iran'dan da buraya binlerce insanin gelmesini saglayacaklar." iddiasinda bulundu.

Mustafa Sarigül, kongrede il baskani seçilen Engin Erenler ve yönetimi tebrik ederek basarilar diledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile