TDP Lideri Sarigül Açiklamasi 'Sorunlara Aspirin Tedavisi Uygulayan Degil, Köklü Çözümler Bulan Bir Partiyiz'

TDP Lideri Sarigül Açiklamasi 'Sorunlara Aspirin Tedavisi Uygulayan Degil, Köklü Çözümler Bulan Bir Partiyiz'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, sorunlara köklü çözüm getireceklerini belirterek “Biz Türkiye Degisim Partisi olarak, sorunlara aspirin tedavisi uygulayan degil, köklü çözümler bulan bir partiyiz” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül, partisinin genel merkezinde TDP merkez yürütme kurulu (MYK) toplantisi öncesinde, gündeme dair sorunlari ele aldigi bir basin toplantisi düzenledi.

Sarigül, esnafin pek çok sorunu oldugunu ifade ederek, “Esnafimizin pek çok sorunu var. Ama arkasinda uluslararasi sirketler, lobiler, yabanci baskentler, para babalari yok. Bu nedenle de sesini duyuramiyor. Esnaflarin sorunlari, partilerin programlarinda ve seçim beyannamelerinde yaziliyor ama ne yazik ki orada kaliyor. Biz Türkiye Degisim Partisi olarak, sorunlara aspirin tedavisi uygulayan degil, köklü çözümler bulan bir partiyiz. Esnafin sorunlarini çözmek için, esnafa her türlü destegi vermek için, esnafin isigini söndürmemek için, esnaf ve sanatkarlari koruyucu ve destekleyici tedbirler almak için esnaf bakanligini kuruyoruz. Esnafa verilen destek, çarklarin dönmesi demektir. Piyasanin canlanmasi demektir” ifadelerini kullandi.

Sarigül: “Gölge Esnaf Bakanligi kuracagiz”

Seçilmesi durumunda Esnaf Bakanligi kuracaklarini belirten Sarigül, “Esnaflar bu ülkenin bel kemigidir, orta diregidir. Biz de esnafin derdini, Erol Korkut bilir, esnafin sorunlarini, Erol Korkut çözer diyoruz. Gölge Esnaf Bakanimiz olarak Sayin Erol Korkut’u ilan ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Allah’im, esnafimizin islerinin açilmasi için, hak ve hukuklarini korumak için, çalismayi ve basarili olmayi nasip etsin” diye konustu.

TDP lideri Sarigül, esnafa verilen destegin, ekonominin düzelmesi ve toplumun güçlenmesi anlamina geldigini savunarak, “Esnaf, pandemi sürecinde çektigi kredilerin faizleri ve piyasaya olan borçlari yüzünden kepenk kapatiyor. Bu yilin ilk 5 ayinda 50 bine yakin esnaf iflas etti. Elektrik, dogalgaz faturalari kirayi geçmeye basladi.

Zincir marketlerle, küçük esnaf arasindaki haksiz rekabet esnafimizi batma noktasina getirdi. Acilen perakende yasasinin çikmasi lazim. Esnafimizin BAG-KUR borçlarinin tekrar yapilandirilmasi lazim. Piyasada yasanan durgunluk nedeniyle borçlarini ödeyemeyen esnafa sicil affi çikmasi lazim. Esnaflarimizin birikmis borçlarinin faizsiz olarak ertelenmesi lazim” seklinde konustu.

Elon Musk’in Twitter üzerinden paylastigi karikatür paylasimi hakkinda düsüncelerinin sorulmasi üzerine ise Sarigül sunlari söyledi:

“Elon Musk, para ile ugrasan teknoloji ile ugrasan bir is adami. Siyaset ile devletler arasi iliskilerle hiçbir iliskisi olmayan bir adamdir. Simdi durup dururken bir karikatür yayinliyor. Bizans askerleri güya yatakta uyuyorlar. Kapiyi kilitledim mi kilitlemedim mi diye düsünen Bizans askerlerini paylasarak, 1453 Istanbul’un Fethi’ne gönderme yapiyor. Bunun ne anlama geldiginin, bunun neden su anda yayinlandiginin gerçekten bir izahi yok. 1453 Fethi çag açip çag kapatan bir tarihi bir olaydir. Insanlik tarihinin en önemli olaylarindan biridir. Yunanlilarin uydurdugu efsaneye göre güya Istanbul’un kapilari açikmis Fatih Sultan Mehmet de oradan geçip fethini gerçeklestirmistir. Uydurma fikirler ile tarihin en büyük zaferlerinden biri olan Istanbul’un Fethini asagi çekmeye çalisiyorlar. Yunanistan Basbakani’nin küstah ve yersiz çikislari ve Yunan adalarinin silahlandirilmasi Elon Musk’in soytariligi ile ayni döneme denk gelmistir. Bunlar tesadüf olamaz.”

TDP Genel Baskani Sarigül, basin toplantisinin ardindan partisinin merkezi yürütme kurulu (MYK) toplantisina katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile