Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakıf olarak 225 bin hisse kurbanın dağıtımının yapılmasını hedeflediklerini bildirdi.
Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakıf tarafından Antalya'da düzenlenen 'Vekalet yoluyla kurban kesimi' toplantısında yaptığı konuşmada, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezi ile 130 ülkenin 530 bölgesinde kurban kesimi yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Vakfın 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle dini esaslara uygun, güven ve emanete riayetle vekaletle kurban kesim programı düzenlediklerine dikkati çeken Mustafa Tutkun, '130 ülkede görevlilerim ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacağız. Vakıf olarak 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılmasını hedefliyoruz. Kesilen kurbanların yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılırken, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.' dedi.
Tutkun, geçen yıl 180 bin hissenin 100 bininin yurtiçinden gelen vekaletle kesildiğini dile getirdi.
Kurban bedelinin yurtiçi için 690, yurtdışı için ise 500 lira olduğunu aktaran TDV Genel Müdürü Tutkun, 'Bu yıl şimdiye kadar gelen vekaletler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranla önde gidiyor. Bu da hedeflediğimiz rakamın da üzerine çıkacağımız anlamına geliyor.' diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman ise Türkiye Diyanet Vakfının 1993 yılından bu yana vekaletle kurban kesim kampanyası yürüttüğünü ve bu hizmetin her geçen gün artarak farklı coğrafyalardaki insanlarla gönül köprüsü kurduğunu söyledi.
Vakfın hem yapısal hem de hizmet kalitesini arttırdığını ve iyilik harekatı olarak Türkiye'nin ve İslam dünyasının yüz akı sayılabilecek hizmetler yaptığını anlatan Salman, Türkiye'nin yurtdışına yaptığı yardım hizmetlerinin neredeyse yarısına yakının tek başına gerçekleştirmenin vakıf için büyük bir gurur olduğunu dile getirdi.
Bu hizmetin sıradan bir yardım faaliyeti ve 'Fakir insana et ulaştırma, onlara gıda ulaştırma' kampanyası gibi değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Yüksel Salman, '15 Temmuz gecesi yaşanılan hadiseler bize bunu gösterdi. Zor günler geçirdik. Nazik bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin birliğine, beraberliğine yönelmiş çok ciddi saldırılar ve ihanet şebekelerinin içten ve dıştan faaliyetleri vardı. Buna karşı çok şükür İslam dünyasının her köşesinde bizim için dua eden ve bizimle aynı duyguları paylaşan kardeşlerimiz var. Bizi seven dostlarımız, gönüldaşlarımız var. Onların gözünde Türkiye bir umut ülke, başkanlığımızda bir umut teşkilatı. O gece 30 ülkenin dini idaresinin en üst kademesindeki insanlar başkanımızı arayarak, dualarının ve kalplerinin Türkiye ile birlikte olduğunu ifade ettiler.' şeklinde konuştu.
Salman, 1-2 kilo et aldığı için köyün tamamının Müslümanlığı seçtiği örnekler olduğunu ve bu durumun da çok güzel olduğunu vurguladı.
Bu hizmetlerin gönül, kardeşlik köprüsüne dönüştüğünü dile getiren Yüksel Salman, 'Türkiye'de bulunduğumuz süreç itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığına büyük güven var. İnsanlar yaptıkları hayırların yerine ulaşmasını istiyor. İnsanlar tedirgin. Yaptıkları hayrın istismardan uzak olmasını istiyor. Bizim bu fırsatı da çok iyi bir şekilde değerlendirmeye ihtiyacımız var.' değerlendirmesinde bulundu.
Vakfın geçen yıl 185 bin 35 hisse kurban dağıttığını anlatan Salman, bu seneki 225 bin kurban hedefinin ise insanların sahiplenmesiyle rahatlıkla gerçekleştirilebileceğine inandığını da sözlerine ekledi.
Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu toplantıya, Antalya Müftüsü Osman Artan ile çok sayıda vakıf görevlisi, gönüllüsü ve din görevlileri katıldı.
TDV 225 Bin Hisse Kurban Kesmeyi Hedefliyor
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun:'130 ülkede görevlilerim ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacağız. Vakıf olarak 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılmasını hedefliyoruz' Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Salman:'Türkiye'de bulunduğumuz süreç itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığına büyük güven var. İnsanlar yaptıkları hayırların yerine ulaşmasını istiyor. İnsanlar tedirgin. Yaptıkları hayrın istismardan uzak olmasını istiyor. Bizim bu fırsatı da çok iyi bir şekilde değerlendirmeye ihtiyacımız var'