TDV, 589 Bin 136 Hisse Kurbani Keserek Ihtiyaç Sahiplerine Ulastirdi

Türkiye Diyanet Vakfi Mütevelli Heyeti Ikinci Baskani Ihsan Açik: 'Vekalet alinmasindan kesilip dagitilmasina kadar her asamasini büyük bir hassasiyetle takip ettigimiz kurbanlari, ülkemizde ihtiyaç sahiplerine, siginmacilara, Kur'an kurslarina ve ögrenci yurtlarina, yurt disinda ise öncelikle açlik, yoksulluk ve iç çatismalarin yogun oldugu bölgelerdeki basta yetim, öksüz, dul, mazlum, magdur ve muhtaç kardeslerimiz olmak üzere 24 milyon 449 bin 144 kisiye ulastirdik' 'Büyük bir titizlikle paketlenerek dagitima hazir hale getirilen kurban etlerini, dualarinda Türkiye olan, günler öncesinden yolumuzu umutla bekleyen, mazlum, magdur ve ihtiyaç sahiplerine ulastirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz' 'Vakfimiz, 1993 yilindan bugüne kadar hayirseverlerimizin vekalet verdigi toplam 3 milyon 391 bin 173 hisse kurbani keserek ihtiyaç sahiplerine ulastirmistir'.

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Mütevelli Heyeti Ikinci Baskani Ihsan Açik, vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsaminda, bu yil yurt içi ve yurt disinda kesilen 589 bin 136 hisse kurbanin etlerini 24 milyon 449 bin 144 ihtiyaç sahibine ulastirdiklarini bildirdi.

Açik, Diyanet Isleri Baskanligi ile Türkiye Diyanet Vakfinin "Kurbanini Paylas, Kardesinle Yakinlas" temasiyla gerçeklestirdigi kurban organizasyonuna iliskin yazili açiklama yapti.

"Diyanet Isleri Baskanligi ile 28 yildir vekalet yoluyla kurban organizasyonu gerçeklestiren Türkiye Diyanet Vakfi, bu yil yurt içi ve yurt disinda Türk milletinin emaneti 589 bin 136 hisse kurbani keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulastirdi." ifadesini kullanan Açik, yarim asra yakin süredir gerçeklestirdigi faaliyetlerle Türk milletinin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfinin, Türkiye basta olmak üzere dünyanin dört bir yanindaki mazlumun ümitlerini yeserttigini belirtti.

- "Tokluga hasret kalmis insanlarin sofrasina bir nebze de olsa katki sunduk"

Vakfin, bu yil da vatandaslarin büyük teveccühüyle ülkenin dünyaya açilan iyilik ve yardim kapisi oldugunu belirten Açik, su ifadeleri kullandi:

"Vefakar milletimizin vekalet verdigi kurbanlar ülkemizde 81 ilde, yurt disinda 77 ülkenin 339 bölgesinde görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle Islami usullere uygun bir sekilde kesildi. Büyük bir titizlikle paketlenerek dagitima hazir hale getirilen kurban etlerini, dualarinda Türkiye olan, günler öncesinden yolumuzu umutla bekleyen, mazlum, magdur ve ihtiyaç sahiplerine ulastirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Mesafe tanimaksizin, karsimiza çikan güçlüklere boyun egmeden, dünyanin zorluklarina ve zulümlerine gözlerini kapatmadan her canliya el uzatmanin gayreti içerisinde olarak Kurban Bayrami sevincini mazlum ve magdur cografyalara da tasidik. Yeryüzündeki bütün kardeslerimizi birbirine yakinlastiran kurban ibadeti sayesinde Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Orta Dogu ve Avrupa'ya kadar tokluga hasret kalmis insanlarin sofrasina bir nebze de olsa katki sunduk."

Açik, farkli cografyalarda farkli diller konusulsa da hiç taninmayan ve muhtaç olan herkese hayir sever Türk milletinin yardim elini uzatarak mazlumlarin sevincine, bayram nesesine vesile olduklarini bildirdi.

Dünyanin en ücra köselerindeki insanlara yalniz olmadiklarini hissettirdiklerini belirten Açik, onlara bir kurban etinden ziyade Türk milletinin ümit, güven ve muhabbetini takdim ettiklerini dile getirdi.

Her bir canlinin Allah'in emaneti olduguna dikkati çeken Açik, Türk milletinin bagislariyla emanete sahip çiktiklarini, dünyanin dört bir yaninda kardeslik köprüleri kurduklarini ifade etti.

Açik, "Vekalet alinmasindan kesilip dagitilmasina kadar her asamasini büyük bir hassasiyetle takip ettigimiz kurbanlari, ülkemizde ihtiyaç sahiplerine, siginmacilara, Kur'an kurslarina ve ögrenci yurtlarina, yurt disinda ise öncelikle açlik, yoksulluk ve iç çatismalarin yogun oldugu bölgelerdeki basta yetim, öksüz, dul, mazlum, magdur ve muhtaç kardeslerimiz olmak üzere 24 milyon 449 bin 144 kisiye ulastirdik." ifadesini kullandi.

Geçen sene 23 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasina kurban eti ulastirdiklarini animsatan Açik, bu sene ise yaklasik 1,5 milyon daha fazla mazlum ve magdura kurban hisselerini ulastirdiklarini belirtti.

- "Daha çok mazlumun sofrasina misafir olabilmenin mutlulugunu yasiyoruz"

Açik, sunlari kaydetti:

"28 yildir devam eden kurban organizasyonumuzda her geçen sene halkimizin bizlere olan güveninin arttigina sahit olduk. Kurban vekalet sayilarinda 2016 yilinda yüzde 30, 2017 yilinda yüzde 5, 2018 yilinda yüzde 76, 2019 yilinda yüzde 3,7, 2020 yilinda yüzde 26,5 artis saglanmis, 2021 yilinda 64 bin 33'ü yurt içinde, 525 bin 103'ü yurt disinda olmak üzere toplamda 589 bin 136 hisseye ulasilarak yaklasik yüzde 6'lik bir artis saglanmistir. Elhamdülillah bu yil geçen yilki bagis rakamlarimizin üzerine çikarak daha çok mazlumun sofrasina misafir olabilmenin mutlulugunu yasiyoruz. Vakfimiz, 1993 yilindan bugüne kadar hayirseverlerimizin vekalet verdigi toplam 3 milyon 391 bin 173 hisse kurbani keserek ihtiyaç sahiplerine ulastirmistir."

Dil, renk ve kültür farkli olsa da samimiyet ve Türk milletinin karsilik beklemeden gönülden paylastigi emanetleriyle dünyaya yeniden güven asiladiklarini belirten Açik, ay yildizli bayragin gölgesinde, hilalin kusattigi dünyayi iyilikle sarmak için mazlumlarin elinden tutmaya devam edeceklerini ifade etti.

Açik, vekaletle kurban organizasyonuna kendi kurbanlarini da bagislayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a, her türlü destegi veren Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'a, bakanlara, milletvekillerine, sanatçilara, sporculara, Diyanet teskilatinin mensuplarina, yurt disinda Türkiye'yi temsil eden görevli ve gönüllülere, yurt içi ve yurt disindaki hayirsever Türk milletinin her bir ferdine tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile