TDV'den Kutlu Doğum Aşı İkramı

Türkiye Diyanet Vakfınca, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Hacı Bayram Camisi'nde vatandaşlara Kutlu Doğum aşı ikram edildi.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Hacı Bayram Camisi'nde vatandaşlara Kutlu Doğum aşı ikram edildi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Hacı Bayram Camisi'nde vatandaşlara Kutlu Doğum aşı ikram edilmesi sırasında yaptığı açıklamada, 1989'dan bu yana devam eden Kutlu Doğum Haftası geleneğinin Türkiye ve dünyada kardeşlik şölenine dönüştüğünü söyledi.

TDV olarak 1996'dan beri her yıl, Kutlu Doğum Haftası'nda, etli pilav ve ayrandan oluşan Kutlu Doğum aşı ikramında bulunduklarını aktaran Uğraş, 'Aş ikramı ile Peygamber sevgisi etrafında insanlarımızı buluşturuyoruz. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası ana teması 'Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet' olarak belirlendi. Bu anlamlı haftanın birlik ve beraberlik içinde herkese hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum.' dedi.

Uğraş, Kutlu Doğum aşının, ocağın tütmesi, aşın kaynaması, toplumsal yaşamın, birlik, beraberlik, refah ve mutluluğun, sevginin, paylaşmanın sembolü olduğunu vurguladı.

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda, 17 Nisan'da, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla Kutlu Doğum programı gerçekleştireceklerini belirten Uğraş, tüm vatandaşların bu programa davetli olduğunu kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile