TEB'in bölgeler arası toplantısı Adana'da başladı. 53 Eczacı Odası'ndan 500'ü aşkın eczacının katıldığı programda, eczacıların bölgesel ve ulusal sorunları ile bunlara yönelik çözüm önerileri masaya yatırılıyor. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, eczacıların artan sıkıntılarına çözüm bulacak yeni projeler geliştirdiklerini ve eczacılığın hasta odaklı bir yapıya çevrilmesi için çalışmalar sürdüklerini ifade etti. Çolak, mevcut sorunların hem hasta sağlığı hem de eczacılar açısından, eczacılara meslek hakkı verilmesi ile ortadan kaldırılabileceğinin altını çizdi.
Sık sık acı haberler ile de gündeme gelen bitkisel ilaçların denetimsiz satışına da değinen Çolak, bu halk sağlığı sorununa kalıcı biz çözüm bulunabilmesi için ulusal bir strateji geliştirilmesi gerektiğini ve Türk Eczacıları Birliği'nin bu alanda yapılacak tüm çalışmalara gönülden katkı sunacağını ifade etti. Toplumun sürekli olarak bilgilendirilmesi ve medyanın da bu süreçte sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Çolak, bilimselliği zemin alan yeni yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Bugünlerde TBMM Anayasa Komisyonu'nun gündeminde olan RTÜK Kanun Taslağı'nda, reçetesiz ilaçların reklamının serbest bırakılmasına yönelik düzenlemenin yeniden gündeme gelmesinden, eczacıların duyduğu rahatsızlığı dile getiren Çolak şunları söyledi: "RTÜK Kanunu ile, reçetesiz ilaç reklamının serbest bırakılması girişimleri hepinizin malumu. Bizler bu süreci çok yakından izliyoruz. Buradan tüm komisyon üyelerine de açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. İster reçeteli ister reçetesiz olsun, ilaçta reklam daha fazla tüketim ve daha fazla sağlıksızlık demektir. Lütfen toplum sağlığını bozacak bu düzenlemeye geçit vermeyin."
TEB'in toplantısı, katılımcıların eczacılığın gündemine ilişkin yapacağı konuşmalardan sonra, 6 Kasım Cumartesi akşamı sona erecek.