TEÇ-SEN'den Sinop Çıkartması

TEÇ-SEN'den Sinop Çıkartması

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, "Bizler eğitim çalışanları olarak hep gasp edilen, haksızlığa uğrayan taraf olduk. Bizler hep üvey evlat olarak görülmüşüzdür. İşte bu bizim baş kaldırışımızdır" dedi.

TEÇ-SEN tarafından Sinop'ta 'Kadrolar Kucaklaşıyar' sloganıyla kaynaşma yemeği düzenlendi.

Diyarbakır Sofrası'nda gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, Genel Sekreter Burçin Poyraz, Teşkilatlanma Başkanı Erol Koçak, Sosyal İşler Başkanı Niyazi Dağcı, Samsun İl Başkanı Dursun Kaplan, Kastamonu İl Başkanı Ahmet Usta, Sinop TEÇ-SEN İl Temsilcisi Hakan Akıncı ile il ve ilçelerdeki üyeler katıldı.

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, 2006 yılından önce sendikaların bir başarı elde edemediğini ve sorunların çözümü noktasında başarı sağlayamadıklarını ifade ederek, TEÇ-SEN'in 6 Haziran 2006 tarihinde "Biz de Varız!", "İsyan ve İtibar" sloganıyla kurulduğunu söyledi.

Demirel, “Hepimiz çalışma ofislerimizde sorunlarımızı arkadaşlarımızla tartışırdık. Ama hiç bir zaman eğitim çalışanı sesini koridorlara, milli eğitim müdürlükleri önüne indiremedi. Kendisine yapılan haksızlıkları haykıramadı. İşte TEÇ-SEN ile birlikte milli eğitim çalışanları bırakın çalışma ofislerinde sorunları konuşmayı, sorunları TBMM önüne getirecek kadar cesur ve yürekli oldular. Bizler diğer sendikalara üye olduk. Hala da üye olmaya devam eden arkadaşlarımız var. Biz de o sendikalara üye olduk. Alanlara eylemlere katılıyorduk. Eylemlerde pankart açıp slogan atıyor, gazı copu biz yiyorduk. Ama hiç düşündük mü bu pankartlarda ne yazıyordu? O pankartlarda 'eğitim öğretim hazırlık ödeneği arttırılsın' yazıyordu. 'Ek ders ücreti arttırılsın' deniyor. Peki sorarım size; biz eğitim öğretim hazırlık ödeneği alıyor muyuz?. Biz alanlarda bu pankartları kaldırıyoruz. Bizler eğitim çalışanları olarak hep gasp edilen, haksızlığa uğrayan taraf olduk. Bizler hep üvey evlat olarak görülmüşüzdür. İşte bu bizim baş kaldırışımızdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan eğitim çalışanları üvey evlat değildir. Bu kurumun öz evlatlarıdır" dedi.

"Bizim olması gereken hakkımız üzerinden rant elde edip, atama ve yer değiştirme yönetmeliğimiz olmaması nedeniyle bizleri bu rantın çarkı içerisine sokup üye yapan sendikalar bu rantın elinden gitmesini ister mi?" diye soran Ümit Demirel, "Biz geçen yıl 18 nisanda açlık grevi yaptık. Bu açlık grevinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı alelacele atama yer değiştirme yönetmeliği taslağı hazırladı. Bu taslakla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu hafta konuyla ilgili sorunu çözeceğiz. Ben şimdiden bunu müjde olarak veriyorum. Atama ve yer değiştirme yönetmeliğimiz hayırlı olsun" diye konuştu.

Sinop İl Temsilcisi Hakan Akıncı da dayanışma yemeğine katılan dernek üyelerine teşekkür ederek, katılımların günden güne arttığını ifade etti.

Programda Sinop Musiki Derneği sanatçıları Kemal Koç ve Nadi Kantarcıoğlu da birer konser verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile