Tec-Sen'den Yüzde 1 Dilimiyle Ilgili Açiklama

Tec-Sen'den Yüzde 1 Dilimiyle Ilgili Açiklama

Tüm Egitim Çalisanlari Sendikasi (Teç-Sen) Adiyaman Il Baskani Mehmet Teker, sendika üyelerinin sayiminin Ocak ayinda yapilmasi gerektigini vurguladi.

Teç-Sen Adiyaman Il Baskani Mehmet Teker, yüzde 1 dilimine düsen memur sendikalarinin üyelerinin 2022 yili Ocak ayinda yeniden sayilmasini istedi.

Teker açiklamasinda, “Bilindigi üzere 6. dönem toplu sözlesme masasindan kamu çalisanlarina sifir zam, sifir seyyanen zam ve sifir refah payinin yaninda sifir kazanim ve sifir basari ile sendikal tarihin en berbat, en kötü ve en beceriksiz toplu sözlesmesini geride birakmanin yaninda yetki sendika ve küçük ortagi ile ‘siyasete hayir’ diyen sendikalara yüzde 1 baraji getirerek çok sesliligi ve çok renkliligi yok etme plani devreye girdi. Yüzde 1 baraji Ocak 2022 ayinda (iptal edilmezse) yürürlüge girecektir. Isçi sendikalarinda oldugu gibi (Sendika Üye Sayimlari her Ocak ve Temmuz ayinda yapilmaktadir.) yeni kuralin yeni ilkeleri ve esaslari olur. 2021 mayis sayisi (8 ay önceki) baz alinarak herhangi bir islem tesis edilemez ve bu durumda kesin olarak hukuka aykiridir. Çünkü ‘kanunlar geriye yürüyemez’ ilkesine tamamen aykiridir. Ocak ayinda, T.C. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan kamu sendikalarinin kaç üyesi oldugu hususunda tekrar sayim yapmasi zorunludur. Aksi mümkün ve hukuki degildir.

Sayilari büyük, yürekleri küçük bu ideolojik siyasi sendikalarin istifalarin önüne geçmek için kamu çalisanlarina aylik 88 liracik rüsveti, kamu çalisanlarini rehin alma planlari, sendikal tekellesme niyetlerinin karsisinda sendikamizca Danistay’da hukuki mücadelemizi baslattik. Ayrica kamu sendikalari platformu ve kamu konfederasyonlari platformu kurularak eylemsel mücadelemizi de baslattik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile