Bakanlik Müfredatı
Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Şanlıurfa Koleji’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatının birebir uygulandığını belirterek, “Çünkü, biz daha kurulurken bakanlık müfredatını uygulama ile ilgili taahhütte bulunuyoruz. Bu kapsamda, müfredatta yer alan zorunlu derslerin tamamı okulumuzda verilmektedir" dedi.
Şamat, okullarında zorunlu olarak işlenmesi gereken beden eğitimi ve spor, oyun ve fiziki etkinlikler dersleri ile yüzme dersinin alanında uzman öğretmenler tarafından verileceği gibi yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonları gibi derse uygun mekanlarda son derece verimli gerçekleştiğini kaydetti.
Şamat, okullarının sportif faaliyetler için her türlü donanıma sahip olduğunu vurguladı.
Görsel sanatlar
TED Şanılurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, yine mecburi derslerden olan görsel sanatlar derslerinin de o sanat dalına uygun donanımlı atölyelerde görüldüğünü vurgulayarak, “Görsel Sanatlar dersimizde, çocukların yaşları, gelişim düzeyleri, ilgi, ihtiyaçları ve yeteneklerini göz önünde bulunduruyoruz. Bu derslerle, çocukların estetik duyularını geliştirmek, kendini daha iyi tanıyarak rahat ifade etmelerini hedefliyoruz. Beden eğitimi dersleriyle temel hareket becerileri desteklenmektedir. Satranç, bilgisayar, akıl oyunları saatlerinde, düşünme, strateji geliştirme, el göz koordinasyonunu arttırma, zamanı ve teknolojiyi doğru kullanma yetileri arttırılmaktadır.
Drama etkinliklerinde, çocuklarımızın çözüm odaklı, fikirlerini ve duygularını özgürce ifade edebilen, grupla işbirliği içerisin de çalışabilen, lider ruhlu, empati kurabilen, özgüveni yüksek, vizyon sahibi ve hayal dünyası gelişmiş birer birey olmalarını hedefliyoruz” dedi.
Çocuk merkezli eğitim yaklaşımı
Çocuk merkezli eğitim yaklaşımının kabul gördüğü günümüzde, yeni bir yöntem olarak çocuğu merkeze alan ve oyunsu süreçlerle çocuğun aktif olmasını sağlayan drama derslerinin bulunduğunu anlatan Şamat, “Bu dersler, çocuklarımızın gelişimsel dönemlerine uygun olarak sosyal, zihinsel ve fiziksel açıdan gelişimlerini desteklemektedir. Resim etkinliği ise çocuklarda algı, becerinin bir göstergesi ve özellikle duygularını ifade etmenin en güzel aracıdır” dedi.
Kulüp faaliyetleri
Okullarında kulüp faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini anlatan Okul Müdürü Şamat, yüzme, satranç, tiyatro, halk oyunları gibi çeşitli dallardaki kulüp faaliyetlerini yine uzman eğitmenler tarafından aktif olarak yürütüleceğini ve öğrencilerin yerel ve ulusal aktivitelere katılmalarının sağlanacağını kaydetti.
Seçmeli dersin amacı
Arif Kemal Şamat, seçmeli derslerdeki amaçlarının ise öğrencilerin algısal yetilerini geliştirmek, zihinsel birikimlerini keşfederek görsel biçimler ile ifade edebilmelerine yardımcı olmak ve kendilerini özgürce ortaya koyabilmesini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
TED'de Seçmeli Ders Zenginliği
TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, İngilizce, Matematik, Din Dersi ve Türkçe gibi zorunlu derslerin yanı sıra, ilgi ve yetenek alanlarına göre, seçmeli ders zenginliği ile de tam donanımlı yetişiyor.