Tedavisi Zor Hastaliklar Oxford-GSK Moleküler Ve Bilisimsel Tip Enstitüsü'nde Arastirilacak

Enstitüde, ileri teknolojiler ve genetik çalismalardan elde edilen içgörüler ile Alzheimer ve Parkinson gibi hastaliklar için gelistirilen yeni ilaçlarin ArGe basarisinin artirilmasi amaçlaniyor GSK Üst Yöneticisi Emma Walmsley: 'Yaptigimiz her iste oldugu gibi, bu enstitüde de amacimiz hastalar için yeni ve daha iyi ilaçlar gelistirmek olacak'.

GlaxoSmithKline (GSK), Oxford Üniversitesi is birligiyle 30 milyon sterlinlik yatirimla Oxford-GSK Moleküler ve Bilisimsel Tip Enstitüsü'nü kuruyor.

GSK Türkiye'den yapilan açiklamaya göre, merkezi Oxford Üniversitesi'nde olacak yeni enstitüyle, ileri teknolojiler ve genetik çalismalardan elde edilen içgörüler ile Alzheimer ve Parkinson gibi hastaliklar için gelistirilen yeni ilaçlarin Ar-Ge basarisinin artirilmasi amaçlaniyor.

Insan genetiginden elde edilen bilgileri, fonksiyonel genomik ve makine ögrenimi gibi ileri teknolojilerle birlestirecek enstitü, GSK tarafindan saglanacak 30 milyon sterlinlik destekle hayata geçirilecek.

Yeni ilaçlarin nasil kesfedildigi ve gelistirildigi konusunda saglik sektörüne öncülük etmesi ve içgörü saglamasi amaçlanan enstitüde, GSK ve Oxford Üniversitesi'nden bilim insanlari, basarili olma olasiligi en yüksek erken Ar-Ge programlarini önceliklendirecek ve bu programlara yanit verme olasiligi en yüksek hastalarla eslestirme yapilmasina yardimci olacak.

Alzheimer, Parkinson, Multipl Skleroz (MS), Frontal Temporal Demans, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) ve agri gibi nöro-immünolojik mekanizmalar tarafindan yönlendirilen hastaliklar Oxford-GSK Enstitüsü'nün temel arastirma alanlari olacak. Enstitü, çok sayida yeni arastirma grubunu istihdam edecek ve kariyerlerinin basindaki 5 arastirmaciya burs saglayacak.

- "Amacimiz, daha iyi ilaçlar gelistirmek"

Açiklamada konuyla ilgili degerlendirmeleri yer alan GSK Üst Yöneticisi (CEO) Emma Walmsley, iki köklü bilim kurulusunun güçlü yanlarini birlestiren Oxford-GSK Enstitüsü'nün, Ingiltere'nin yasam bilimleri alanindaki özverili çalismalarini ve tutkusunu örnekledigini bildirdi.

Walmsley, "Yaptigimiz her iste oldugu gibi, bu enstitüde de amacimiz hastalar için yeni ve daha iyi ilaçlar gelistirmek olacak." ifadesini kullandi.

Oxford Üniversitesi Rektör Yardimcisi Profesör Louise Richardson ise enstitüde, tedavisi en zor hastaliklarin arastirilmasi için Oxford Üniversitesi ve GSK personelinin omuz omuza çalisarak benzersiz bir ortaklik olusturacagini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile