Tehlikeye Ragmen O Andan Vazgeçmiyorlar

Tehlikeye Ragmen O Andan Vazgeçmiyorlar

Bartin-Karabük karayolu üzerinde, iki tarafi agaçlarla sarili olan karayolunda yolculuk edenler, koruma altindaki yesil tünelin içinden geçmenin keyfini çikarirken, evlenecek çiftler de dügün çekimleri için bölgeyi tercih ediyor.

Bartin-Karabük karayolunun Bahçecik ve Ovacuma köyleri mevkiinde sagli sollu agaçlarin olusturdugu manzara, görenleri büyülüyor. Agaç tünel, yol üzerinde seyahat edenlerin yani sira gelin ve damatlarin da fotograf çektirdigi mekanlarin basinda geliyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan 2009 yilinda 1. derecede SIT alani ilan edilen 9 kilometrelik agaç tünel geçen yil yine bakanlik tarafindan ‘korunmasi gereken özel alan’ ilan edilmisti.

9 kilometrelik yolda her iki tarafta yer alan kavlak agaçlarinin yapraklari sonbahar ve ilkbahar aylarinda olusturdugu görsel sölen ise seyahat edenleri adeta büyülüyor. Yol kenarinda park eden sürücüler hatira fotografi ve öz çekim yaparken, gelin ve damatlarin ise tercih ettigi mekanlarin basinda yer aliyor.

"Tehlikeye ragmen o andan vazgeçmiyorlar"

Evlenme hazirlarinda olan gelin adaylari, heyecanla dogal ortamin essiz güzelligini trafik korkusuna ragmen yasamaktan vazgeçmiyorlar.

Dünya evine giren damat Süleyman Destirici, esiyle birlikte beraber Istanbul’dan geldiklerini söyleyerek, "Memleketimiz Safranbolu’da fotograf çekmege karar verdik, akabinde de Bartin yolu üzerinde çok güzel bir agaç tünel var. Bunu da eslerimizle dostlarimizla fotograflayarak anilarimizi paylasmak istedik. Göremeyenler için de çok güzel oldugunu arkadaslarimiza belirtmek istedik” dedi.

Gelin Özge Destirici, kendisinin Tuncelili oldugunu Karadeniz’in de dogasinin harika oldugunu gördügünü söyleyerek, "Özellikle bu yol beni çok etkiledi ve agaçli yol. Normalde Istanbul’da yapmak istemedik çekimi çünkü bir alanda kapali kaliyorsunuz. Ama burada gayet dogal çekim halinde gerçeklestirdik" dedi.

Agaç tünellerde çekim yaptiran bir baska damat Murat Sivritepe ise “Kamerman abilerimiz sagolsun ama yine de zorlaniyorlar ve zor bir sekilde fotograf çekiyoruz. Araçlar vizir vizir geçiyorlar” dedi.

Gelin adayi Eda Akbas ise ”Buraya da mutlu günümüz için geldik ama sürücülerin insanlarin daha anlayisli olmasini istiyoruz. Çok zorluklarla gerçekten çekiyorlar fotografçimiz kameraman gerçekten çok zor. Sonuçta bir defa oluyor böyle seyler mutlu günümüzü bir kere yasiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile