Tek Basina Cankurtaranlik Yapti

Tek Basina Cankurtaranlik Yapti

Adana’da çocuklarin sulama kanalinda tehlikeli serinligine karsi tek basina cankurtaranlik yapan bir mahalleli, "Sizin caniniz bu kadar ucuz degil" diyerek çocuklari kanaldan çikartti.

Türkiye’nin en sicak illerinden Adana’da Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre gölgede hava sicakligi 38.4 derece ölçüldü. Ancak park ve bahçelerdeki termometreler 45 dereceyi asti. Nem ile de sicak hava birlesince hissedilen sicaklik 50 dereceye ulasti.

Ölümüne serinlik sürüyor

Sicak havadan etkilenen çocuklar ise merkez Yüregir ilçesinde her yil onlarca kisinin bogularak hayatini kaybettigi sulama kanallarinda ölümüne serinlemeye devam ediyor.

Karpuz kestiler

Kanala girmeden önce karpuzu suya birakip sogutan çocuklar, bir süre yüzdükten sonra soguyan karpuzu da kesip kanalda yedi.

"Sizin caniniz bu kadar ucuz degil" tepkisi

Çocuklar kanalda yüzmeye devam ederken mahalleli Abdülkerim Yüksel, "Sizin caniniz bu kadar ucuz degil. Kanaldan çikin" diyerek çocuklari kanaldan çikartti. Ihlas Haber Ajansi’na konusan Yüksel, "Biz buraya havuz talep ediyoruz. Burada her sene onlarca kisi bogulup hayatini kaybediyor. Eger havuz olursa çocuklar burada yüzmez. Bu çocuklarin bogulmasini istemiyoruz" dedi.



"Allah verir bir can, Allah alir bir can"

Enes Demir isimli çocuk, bogulmaktan korkmadigini söyleyerek, "Ölüm Allah’in emri. Allah verir bir can, Allah alir bir can. Bizim burada çok arkadasimiz boguldu. Allah rahmet eylesin. Bizler havuz istiyoruz. Sicakta dayanamiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile