'Tek Bir Ambulansla Nasıl Bir Hizmet Veriliyormuş'

1. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu toplantısı Kırklareli'nde yapıldı Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit: 'Türkiye'nin sağlık alanında geldiği nokta gerçekten inanılmaz. 2002 yılında Kırklareli'nde 1 ambulans ile hizmet ederken bugün geldiğimiz nokta ortada' 'Şimdi ise düşünüyorum, 8 ilçe 350 bin nüfusun olduğu bir kentte tek bir ambulans ile nasıl bir hizmet veriliyormuş? Bugün geldiğimiz noktada, 51 ambulans, UMKE, evde sağlık ve obez ambulanslarımız var'

1. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Kırklareli'nde yapıldı.

Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ASKOM toplantısının çok önemli olduğunu söyledi.

Acil sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunların bu toplantılarda değerlendirildiğini aktaran Cerit, en iyi acil sağlık hizmetini verebilmek için gayret gösterdiklerini anlattı.

2002 yılından bu yana sağlık hizmetlerinde başarılı çalışmalar yapıldığını ifade eden Cerit, "Türkiye'nin sağlık alanında geldiği nokta gerçekten inanılmaz. 2002 yılında Kırklareli'nde 1 ambulans ile hizmet ederken bugün geldiğimiz nokta ortada. O bir ambulans ve istasyon için çok büyük bir tören yapmıştık, çünkü bizim için heyecanlıydı. Şimdi ise düşünüyorum 8 ilçe 350 bin nüfusun olduğu bir kentte tek bir ambulans ile nasıl bir hizmet veriliyormuş? Bugün geldiğimiz noktada, 51 ambulans, UMKE, evde sağlık, obez ambulanslarımız var." diye konuştu.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ise Trakya olarak sağlık alanında güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ambulansların doğru kullanımı ve sevklerin yönetiminin çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Kalkan, başarılı olmak için çok çalışılması gerektiğini dile getirdi.

İletişim zincirinin çok doğru kullanılması gerektiğine dikkat çeken Kalkan, ASKOM toplantılarının bu anlamda çok yararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Tekirdağ Sağlık Müdürü Cengiz Becerir de toplantıdan çok güzel sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından toplantıda bölge illerinin dönem istatistikleri değerlendirilerek, yoğun bakımlar arası yapılan sevkler, özellikli servislerin sorunları, bölge illeri personelinin alacağı eğitimler, kamu özel ve üniversite hastanelerinin sorunları ve acil sağlık hizmetleriyle alakalı konular görüşüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile