Tek Geçim Kaynagi Olan Inegi Ölen Kadina Bakanliktan Sürpriz

Tek Geçim Kaynagi Olan Inegi Ölen Kadina Bakanliktan Sürpriz

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtigimiz günlerde tek geçim kaynagi olan inegi merada ölen Nasibe Durna isimli kadina Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan bir inek ile buzagi hediye edildi.

Ilçe merkezine 8 kilometre uzaklikta bulunan Aksu köyünde yasayan Nesibe Durna’nin (60) tek geçim kaynagi olan inegi, geçtigimiz günlerde merada otladigi sirada aniden fenalasarak öldü. Bunun üzerine Tarim ve Orman Bakanliginin, Hakkari Valiligine verdigi talimat üzerine Durna’ya bir inek ile buzagi hediye edildi.

Hakkari Valisi Idris Akbiyik, beraberindeki Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Emniyet Müdürü Murat Günes, AK Parti Ilçe Baskani Fatih Arslan, Il Tarim ve Orman Müdürü Cemal Özkan ile inek ve buzagi aileye teslim etti.

Yeni ineklerine çok sevindigini belirten Nesibe Durna, “Tek bir inegim vardi. Geçim kaynagim bu inekti. Ben de baska yerdeydim. Haber geldiginde inegim ölmüstü. Sanirim yedigi ottan zehirlenmisti. Ben tek geçim kaynagim inegime çok üzüldüm. Allah razi olsun bugün valimiz ve kaymakamimiz bize sürpriz yaparak bir inek ve bir buzagi hediye ettiler. Çok mutluyum. Bugün bana en güzel hediye bu oldu. Allah devletimizden razi olsun” dedi.

Hakkari Valisi Idris Akbiyik ise bakanin talimatiyla aileye bir inek ve buzagi hediye ettiklerini belirterek, “Teyzemiz güle güle kullasin. Hayirli olsun kendisine. Bununla beraber Hakkari bölgesinde tarim alaninda, çiftçilik alaninda güzel hizmetlerimiz oluyor. Bakanimiz baska zaman insallah teyzemizle de konusacak’’ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile