Şiir ve hikaye alanında birçok kitap yazan 72 yaşındaki Zarif Sevinç’in tek arzusu, kitaplarının yayınlandığını görmek. Okuma merakının İlkokulda başladığını anlatan Sevinç, “İlk okulda Hazreti Alinin savaşlarını anlatan kitaplar okudum. Bu beni küçük yaşlarda çok etkilemişti. Orta okulda polisiye romanlar ilgimi çekmeye başladı.
Daha sonra lise döneminde Türk edebiyatı, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi yazar ve şairleri inceleyici bir metotla okuyup araştırdım. Daha sonra çok sayıda bilimsel kitap, makale üzerinde incelemelerde bulundum. İlkokul yıllarında başlayan merakım üniversite yıllarında Kur'an, İncil ve Tevrat’ı araştırmakla devam etti” dedi.
Şiir ve hikaye yazmayı çok sevdiğini söyleyen Sevinç, “Öykülerimin hepsi yaşanmış hikayelerden oluşuyor. “Bir Uzun ve Güzel Düş” , “Koynunda Suların” adlı öykülerimin yanında “Sevda Sarmaşığında Uçuşumlar” , “Sevda Esintileri” , “Ve Irmak” gibi birçok kitap yazdım. Yazmaktan kendimi alamıyordum. Çünkü şiir ve hikaye yazmak, bir şeyler üretmek benim için nefes almak gibi. Bundan sonra tek hayalim kitaplarımın yayınlandığını görmek. Ben bu işten para kazanmak istemiyorum. Sadece bu birikimlerin ve yaşanmış hikayelerin insanlar tarafından okunması bana yeter. Türkiye’nin tek sahipleri ve mirasçıları gençlerimizdir. Torunlarımız daha güzel bir geleceği hak ediyor. Fakat bu eğitim sisteminin yeterli olmadığı kanaatindeyim. İyi bir gençlik yetiştiremezsek sağlam bir devlet olamayız” diye konuştu.
Tek Hayali Kitaplarının Yayımlanması
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden emekli olan ve çok sayıda şiir ve hikaye kaleme Zarif Sevinç, kitaplarını bastırmaya hazırlanıyor.



















