Tek kişilik protesto

Kars'ta bir vatandaş, 'doğumevinde yeterli doktor bulunmamasını, çocuklara sahip çıkılmamasını', tek başına düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Ergül Kuçlu isimli vatandaş, Kars'ta çocuk cerrahı ve pedagog olmadığını öne sürerek, özellikle siyasileri göreve çağırdı. "Anneler, bebek dostu denilen, ancak anne ve bebek düşmanı olan doğumevinde doğum yapmak istemiyor" dedi. Kuçlu, "Bebeklerimiz burada hayata 3-0 yenik başlıyor. Bizim çocuklarımızın bir cerrahı yok, vardı ama 4 ay önce gönderildi. Bir pedagog yok, Sayın Başbakanım size sesleniyorum, lütfen sesimi duyun. Senin milletvekillerin, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanın ile bürokratların çocuklarımızı ihmal etmektedir. Çocuğunu ihmal eden zihniyetten daha tehlikeli bir terörizm olamaz. Asıl terör bizim çocuklarımızın sağlığını eğitimi hiçe sayan zihniyetlerdir" diye konuştu.

Kuçlu, mahalle aralarında madde bağımlısı olan çocuklarının sayısının arttığını ve bunların Kars için büyük tehlike olduğunu da söyledi. Yarın bu çocukların şehre ineceğini dile getiren Kuçlu, en kısa sürede önlem alınması gerektiğini vurguladı. Kuçlu, "Bugün burada yalnızım, ancak yarın binlerce kişiyle geleceğiz. Yetkilileri duyarlı olamaya ve sorunlarımızı çözmeye davet ediyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile