EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinç Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarında yazmaya başladığı yaşam öyküsünü, süreç içinde bir parmağının daha işlevini yitirmesine rağmen yarıda bırakmadı. 21 yaşındaki genç, 'Azmin Zaferi' adını verdiği 164 sayfalık kitabını tek parmağıyla tamamlayarak, herkese örnek oldu.
Altınordu ilçesinde yaşayan Yılmaz, kas hastalığı nedeniyle lise 1. sınıfı yarıda bırakarak eve kapandı. Ailesinin çabası ve desteğiyle toparlanan Yılmaz, piyano kursuna başladı. Yılmaz, kursta tutkunu olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını çalarak dikkati çekti.
Kursta tanıştığı arkadaşının tavsiyesi üzerine kitap okuma alışkanlığı kazanan Yılmaz, yaşam öyküsünü kaleme almaya karar verdi.
Kas hastalığı nedeniyle parmaklarını kullanmakta zorluk çeken ve dizüstü bilgisayarında sadece iki parmağını kullanarak hayatını satırlara döken Yılmaz, kitabının son bölümlerinde hastalığının ilerlemesi nedeniyle sadece bir parmağını kullanabildi.
Hayatında yaşadığı zorluklar ile engellilerin acı ve mutluluklarını 164 sayfalık kitabında anlatan Yılmaz, Fenerbahçe sevgisini de kaleme aldı.
Altınordu Belediyesinin desteğiyle yayımlanan ve kapağında, Yılmaz'ın tutkunu olduğu sarı lacivert renkler kullanılan 'Azmin Zaferi' adlı kitabın imza günü, 2 Aralık Cuma günü saat 15.00'te Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.
Anadolu Ajansının, 'Fenerbahçe aşkını iki parmağından çıkan notalarla anlatıyor' haberi ile gündeme gelen ve azmi sayesinde yaşamını renkli tutan 21 yaşındaki Erdinç Yılmaz, kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.
- 'Kitaplar bana mutluluk veriyor'
Çevresi ile yazarak iletişim kuran Yılmaz, kitap okumayı çok sevdiğini ve okumanın hayatına renk kattığını söyledi.
Günde ortalama 150 sayfa kitap okuduğunu anlatan Yılmaz, 'Arkadaşımın tavsiyesi üzerine kitap okumaya başladım. Daha sonra kitap yazmaya karar verdim. Kitabımı 18 Mart'ta yazmaya başladım, 19 Haziran'da ise tamamladım. Bu süreç benim için heyecanlı geçti çünkü kitap yaşamımı değiştiren bir şey oldu. Bu esnada ailem ve bazı arkadaşlarım bana destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum.' dedi.
Yılmaz, kitap okumanın kendisine güç ve mutluluk verdiğine işaret ederek, 'Kitap okumaya başladıktan sonra hayatım renklendi. Artık kitap okumak benim için vazgeçilmez bir durum. Okumak yazmanın vitaminidir. Sabah 07.00'de uyanıyorum ve akşama kadar kitap okuyorum. Azmedince yapılmayacak bir şey yok.' diye konuştu.
Anne Hacer Yılmaz ise gencin azmine dikkati çekerek, oğlunun yazdığı kitap sayesinde mutlu olduklarını belirtti. Yılmaz, 'Erdinç, azmetti ve başardı. Erdinç engelli bir çocuk. İki parmağıyla başladığı kitabını, tek parmağıyla yazmayı başardı. İstediği şeyi hırs ederek yapabiliyor.' ifadesini kullandı.
Engelli bireylere boş durmamalarını tavsiye eden anne Yılmaz, oğlu ile aynı durumdakilerin kendilerini eve kapatmamasını, bedeninin el verdiği kadar bir şeylerle ilgilenmelerini istedi.
Yılmaz, oğlunun kitap okumaya başladıktan sonra düşünceleri ve hayata bakışının değiştiğini vurgulayarak, 'Sabah kalktığım zaman yatağın içinde Erdinç'i kitap okur bir vaziyette buluyorum. Kitap ona çok şey kattı. Daha sonra düşündü ve 'ben niye yazamayayım, ben de yapabilirim' dedi. Erdinç tek parmağını kullanıyor, tek parmağıyla önündeki bilgisayarın tuşlarına dokunarak kitabını tamamladı.' dedi.
Kas hastası oğlunun gün geçtikçe parmaklarını kullanmakta zorluk yaşadığını anlatan Yılmaz, gencin daha önce iki parmağını kullandığını ancak şimdi sağ elindeki işaret parmağını kullanarak yazı yazabildiğini aktardı.
- 'Oğlum azmetti ve başardı'
Baba Latif Yılmaz da oğluyla gurur duyduklarını ve azminden dolayı kendisine teşekkür ettiğini dile getirdi.
Kitap okumanın insan yaşamına önemli katkılar sunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:
'Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olmak var, bir de azmederek hayata tutunmak var. Oğlumun bu haliyle kitabı yazması çok güzel bir örnek oldu diye düşünüyorum. Tüm engelli arkadaşlara kitap okumanın ve yazabilmenin örnek olmasını isterim. İnsan kitap okudukça daha çok bilgileniyor ve ufku açılıyor. Erdinç'in de kitap yazmasında okumanın büyük etkisi oldu.'
Oğlunun, kitap yazma konusunda gayret sarf ettiğini aktaran Yılmaz, 'Oğlum iki parmak da tek parmak da olsa kitap yazma konusunda çok büyük bir azim gösterdi. Bazen görüyoruz, ayaklarıyla yazan kişiler var ve okula gidiyor. Bu konuda azim çok önemli. Oğlum sağ olsun, azmetti ve başardı. İnşallah bundan sonraki süreçte de devamı gelir. Kitabın ismi de boşuna 'Azmin Zaferi' olmadı.' diye konuştu.
Yılmaz, kitap konusunda oğluna tavsiyede bulunan ve eserin yayınlanmasında katkı sunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a teşekkür etti.
Tek Parmakla 'Azmin Zaferi'
Ordu'da, kas hastası 21 yaşındaki Erdinç Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarda yazmaya başladığı yaşam öyküsünü, hastalığının ilerlemesi üzerine tek parmağı ile tamamlayabildi 'Azmin Zaferi' adını verdiği 164 sayfalık kitabının imza gününe hazırlanan Yılmaz: 'Okumak yazmanın vitaminidir. Sabah 07.00'de uyanıyorum ve akşama kadar kitap okuyorum. Azmedince yapılmayacak bir şey yok' Baba Yılmaz: 'Oğlum iki parmak da tek parmak da olsa kitap yazma konusunda çok büyük azim gösterdi. Kitabın ismi boşuna 'Azmin Zaferi' olmadı'